6. kolo
27.09.2008 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Stoke City - Chelsea FC 0:2

Stoke v minulém kole precizní obranou dokázali uhrát bezbrankovou remízu na hřišti Liverpoolu a dnes věřili, že se jim něco podobného podaří opět. Recept na Chelsea ale nenašli a prohráli 0:2.

Blues to na Britannia Stadium rozjeli ve velkém a už po úvodní dvacetiminutovce mohli klidně vést. Hned do dvou šancí se dostal v osmé minutě Michael Ballack, ale obě dokázal zlikvidovat brankář Sorensen, jenž si poradil s dalekonosnou střelou i hlavičkou německého reprezentanta. V 14. minutě moc nechybělo pro změnu Didieru Drogbovi, který dostal přihrávku za obranu, ale nedokázal zakončit ideálně.

Velkou hvězdou dnešního utkání se opět stal domácí brankář Sorensen, jenž si vedl skvěle a častokrát svůj tým podržel, jako například v 25. minutě, kdy před Drogbou chytil nebezpečný centr poslaný z kopaček Florenta Maloudy. Chelsea se stále snažila do přestávky prosadit a nakonec se jí to také povedlo. V 36. minutě se po rychlém protiútoku dostal ke střele pravý obránce José Bosingwa a vstřelil svůj první gól v londýnském klubu. Vedení mohl pojistit o pár minut později Drogba, dělovku z přímého kopu ale poslal těsně nad.

V 47. minutě byli blízko druhé brance opět hosté, konkrétně středopolař Lampard. Ten napřáhl ke střele, která ale byla tečovaná obránce Cortem a nakonec letěla mimo. Uběhla minuta a byla tu další tutovka Chelsea. Tvrdou dělovku na bránu Sorensena tentokrát vyslal záložník Florent Malouda, jenže ani on se nedokázal prosadit. Domácí brankářská jednička míč vyrazila nad břevno.

Velmi blízko vyrovnání byli Stoke v 60. minutě, ale svou největší příležitost v celém zápase nedokázali využít. Cortovu hlavičku odvracel až z brankové čáry stoper John Terry. Petr Čech měl v tomto momentě hodně štěstí, že neinkasoval. Velkou šanci na zvýšení na 2:0 měl o šest minut později francouzský snajpr Nicolas Anelka, ovšem tentokrát si v zakončení moc dobře nevedl. Poté, co pro něj míč vybojoval Lampard, zamířil 29letý kanonýr jen do ochozů.

Potters se do žádného tlaku dostat nedokázali, a tak podle očekávání ani nijak vážně nezahrozili. Střela Fullera i hlavička Cresswella postrádaly přesnost. V 76. minutě se navíc domácí připravili vlastní chybou o jakýkoliv zvrat. Míč naservíroval hlavou přímo k Anelkovi Cort a hostující útočník přidal druhý gól svého celku. V závěru se mohl ještě prosadit Michael Ballack, ale jeho rána prosvištěla pouze okolo tyče. Brankáře Sorensena zase jenom trefil Frank Lampard.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

chelsea vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea prohraje 5:0 zmrdi modrý a čech je jeste větší kokot že je v tak zajebanym týmu looooooooooooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
milan78

jesi je to v té chelsea tak špatný, tak se divím, že ty tu a ne ty tam

Reagovat
smazaný uživatel

Teď si projevil svou obrovskou inteligenci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím stokes tip 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea vyhraje 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea 4:0.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 ale ze začátku potrápěj

Reagovat
smazaný uživatel

x2?????????????zato ze stoku vislo jedne zapas z liverpoolom????????????????????????jasna 2

Reagovat
smazaný uživatel

Aby jsi se ještě nedivil. Stoke je doma poměrně silný a pokud předvede stejný výkon jako proti Reds, může pomýšlet na remízu....

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea FC porazí Stoke City 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea 0:2 vyhraje

Reagovat
Devil

Kdyby Stoke City predvedli podobny vykon jako proti Liverpoolu a vydreli remizu,bylo by to super.Bohuzel Cukotka si to asi pohlida a vyhraje!

tip.-0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužená výhra, škoda že to neskončilo větším rozdílem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele