28. kolo
03.03.2009 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Drogba na poslední chvíli odvrátil další ztrátu bodů

Chelsea potvrdila roli favorita a z Fratton Parku veze plný počet bodů. Strhující duel sice režíroval spíše londýnský gigant, na defenzivu soupeře však nemohl dlouhou dobu vyzrát. Až se deset minut před koncem prosadil Didier Drogba.

Diváky ve Fratton Parku zkraje zápasu zahřál u srdce nepatrný tlak domácích, který vyústil v nepřesnou střelu Hreidarssona z druhé minuty. Netrvalo však dlouho a do vedení mohla jít Chelsea. Zhruba po čtvrthodině hry scházely Drogbovi jen decimetry k tomu, aby dosáhl na Coleovo přistrčení a rozvlnil síť za Jamesovými zády. Poté, co Malouda zanedlouho nevystřelil přesně, přihlásil se o slovo domácí Davis a nebyl daleko od vstřelení branky. Jeho povedený projektil z hranice šestnáctky vyrazil Čech jen s velkými obtížemi. V rozmezí 34. a 40. minuty se hra soustředila znovu především před svatyní domácích. Nejdříve se Lampard zbavil svého strážce a postrašil Jamese ranou zpoza velkého vápna, posléze tentýž hráč pronikl středem hřiště jako nůž máslem, aby záhy jenom polechtal rukavice soupeřova brankáře.

Napínavý byl rovněž úplný konec první části. Ať už šlo o Ballackovu prudkou hlavičku, jež lízala břevno, nebo Alexovu pumelici z přímého kopu, kterou jen taktak zvládl James vyrazit okolo tyče. Start druhé půle už tak raketový nebyl. Na zajímavou příležitost muselo obecenstvo čekat až do 58. minuty, kdy po Crouchově přistrčení nepřekonal Čecha Nugent. Blues byli pro změnu enormně nebezpeční krátce po uplynutí hodiny. Nejprve se svou dalekonosnou střelou nepochodil Belletti, později po pravé straně krásně pronikl Quaresma, na konci jeho centru však stála jen nepřesná Drogbova hlavička.

Pak už přišla 79. minuta a s ní i jediný gól utkání. Sol Campbell se nedokázal vypořádat se štiplavým centrem od Bosingwy, míč dopadl na zadní tyč ke kopačkám Drogby, který nezaváhal. Pompey už neměli dost sil na odpověď. V 86. minutě ještě slabě hlavičkoval Kranjčar, a když nepomohla ani Jamesova přítomnost u posledního rohového kopu večera, bylo definitivně rozhodnuto.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak tenhle zapas bude pro cheslii snadny tip.3:0 pro cheksii

Reagovat
smazaný uživatel

to bude asi dvojka, tip: 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea je rozdrtí ale nesmí zase dělat chyby jako s Wigenam. tip: 3:0 pro Blues

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

nedávejte tenhle zápas

Reagovat
Devil

Chelsea bohuzel urcite vyhraje.

tip.-0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 pro Chelsea

Reagovat
scholes18

bude plichta...

Reagovat
smazaný uživatel

Pompey nezklame

Reagovat
smazaný uživatel

3-0 vyhrajeme BLUES

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

no je mi jedno kolik ,jak ale chelsea musí dneska vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

http://deep.mypage.cz/ - Nejlepší nabídka výdělku klikáním na internetu

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiš malouda odehrál celej zápas škoda, že sem se nedíval.

Reagovat
smazaný uživatel

no divil by si sa ae hral celkom dobre...jeden z najlepsich co vcera za cfc hrali

Reagovat
smazaný uživatel

strašnej magor ten rozhodčí včera

Reagovat
smazaný uživatel

to už to může pískat pomali každej po tom co sem viděl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele