28. kolo
04.03.2009 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester City - Aston Villa 2:0

Aston Villa pokračuje v bídné části sezóny a Arsenal jí už šlape na paty v boji o Ligu mistrů. Naopak Manchester City dal zapomenout na špatné venkovní výkony a po zaslouženém vedení v poločase si již vítězství nenechal uniknout.

Celek z Birminghamu v prvních minutách nepředváděl v obraně zrovna sebejistou hru a toho se snažil využívat Shaun Wright-Phillips, který například v šesté minutě prošel na pár metrech mezi třemi hráči soupeře, ale už neměl síly na vydařenější střelu. V další šanci se po skvělé přihrávce za obránce ocitl Ireland, ale jeho střílenou přihrávku odvrátil Knight a z dorážky už domácí záložník nic kloudného nevymyslel.

Obrana hostů se poté přeci jen o něco zlepšila, přesto patřila i další čistá gólovka Manchesteru. Wright-Phillips se ve vápně natlačil před Luka Younga, jenže špatně došlápl a z výtečné pozice střílel vedle. Po pár minutách pak stejný hráč netrefil balon a sám sebe sestřelil. Z mnoha pohledů, pro hosty bohužel i z místa rozhodčího, byl ovšem viděn zákrok od Milnera a penaltu se špetkou štěstí proměnil Elano.

Gól přinesl uspokojení do řad Citizens, přesto nedovolovali soupeři prakticky nic. Vyrovnaná hra, která probíhala až do konce poločasu, tak nepřinesla už žádnou zajímavou příležitost. V poslední minutě ale přeci jen mohli domácí vést o dvě branky. Agilní Wright-Phillips hledal přízemním centrem za obranu Irelanda, kterému v pádu chyběly decimetry k zasáhnutí míče.

Martinu O’Neillu nezbylo nic jiného, než aby do druhé půle poslal ofenzivnější tým. A John Carew, který vystřídal obránce Daviese, rozhodně plnil úkol rozpohybovat útok. V 59. minutě se tak poprvé v šanci ocitli i hosté. Sražený centr si zpracoval Ashley Young, ale z úhlu nedokázal branku trefit.

Manchester City se snažil těžit z brejkových situací, ale valný úspěch to nepřinášelo. Naopak na druhé straně dvacet minut před koncem našel chytrým obloučkem Agbonlahor Barryho, jenž z voleje pořádně protáhl Givena. A tak brilantním zákrokem musel naděje hostů podržet Friedel, když po sklepnutém centru střílel z první Elano a zkušený brankář napnul všechny svaly v těle, aby míč vyškrábl mimo tyče.

Villans se tak nevzdávali a po vlastním rohu se k tvrdé střele dostal Ashley Young, následnou dorážku pak pohltil chlum těl. Ani další snažení však ovoce nepřinášelo, a tak přišel trest v podobě rozhodujícího gólu. Výborně hrající dvojice Ireland - Wright-Phillips si přesně narazila, do vápna se tak dostal druhý jmenovaný a na přesně mířenou střelu nestačil ani Friedel. Ten mohl inkasovat i za další dvě minuty, tentokrát nebezpečný pokus Irelanda vyrazil.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Devil

Doufam,ze City prohraje.

tip.-1:2

Reagovat
Mindas

Koukám, že ty musíš mít v hlavě opravdu moc. Už několikátý příspěvěk, úplně stejný. "Doufám, že City prohraje". Zase to s nějakou nenávistí nepřeháněj, o City víš prd, tak je nesnášet a přát jim jen samé prohry a i třeba sestup, a to jen kvůli tomu, že fandíš ManWho. Nevím no. Nebýt City, tak jste po válce zanikli, ale to ty určitě víš.

Jinak tip: 1:1

Reagovat
Devil

Ja jim prohru preju a kvuli tobe lhat nebudu.

Jinak rada-jestli ti to tak vadi a neumis to unest,tak moje prizpevky jednoduse necti.

Reagovat
Mindas

Tady nejde o to, zda mi to vadí, ale o to, že je nesnášíš a přeješ jim v každém zápas prohru jen kvůli tomu, že je to městský rival. To se mi zda tak trochu ubohé. Já fandím City a nemůžu říct, že ManWho nesnáším a nebo nepřeju. Když hrají o titul, tak jim to přeju víc, než třeba Liverpoolu nebo Čukotce. Někteří fanoušci si hrají na strašné patrioty svých klubů a nesnáší a opovrhují vším, co je dáno v nějakých "osnovách" svého klubu, bez toho, aby měli oni samotní vytvořen svůj názor na určitou věc. U vedení a fanoušků ManWho v Anglii se vede to, že City jsou rival a že je nesnášíme, tak to přece bude stejné i u nás. Já to tak neberu, ale to bude asi tím, že ManWho pro mě není nějaký městský rival City, ale jen tým z blízké vesnice.

Reagovat
Devil

To je od tebe hezky,ze nam prejes titul,ale kazdej to berem jinak.Ja City rad nemam a az bude o prestupovem obdobi rozhazovat miliony,aby si mohli rikat velkoklub,tak moje simpatie k City jeste klesnou.

Reagovat
Mindas

Až bude rozhazovat miliony? Za koho jako? Za Messiho, Kaká, C. Ronalda? Nebo za hráče typu Bridge, de Jong, Bellamy, Given? Zatím nemůžeš proti jejich nakupovaní říct ani slovo. A že rozhazuje miliony? Rozhazuje úplně stejně, jako kterýkoliv jiný bohatší klub, který má určité cíle a potřebuje posílit na daném postě. Ty nákupy nebyly bezmyšlenkovité, ale přesně takové, které City potřebovaly a na posty, kde je dlouhodobě tlačila bota.

Reagovat
Devil

Spis jedine dostupne nakupy.....Stesti,ze nekteri byli neprodejni (zatim).

Reagovat
Mindas

To vůbec není pravda. Třeba takový Santa Cruz byl prodejný, jenže Blackburn za něho chtěl min. 25 mil liber, proto to Hughes utnul. On sám říkál, že nebude přeplácet hráče, které dané ceny nedosahují, a to zde prosím šlo o Santa Cruze, velkého Sparkyho oblíbence. Když nebyl ochoten přeplatit jeho, tak si myslíš, že bude přeplácet cizý hráče? Dokud tam bude Hughes, tak vše pujde tímto směrem, protože ten má veškerou volnost v přestupech. To, že by se to změnilo s nějakou mediální mr***u, jako třeba Mancini nebo Scolari je velice pravděpodobné, ale to už je věc druhá, kterou my neovlivníme.

Reagovat
Devil

Cruz neni zas az takova hvezda.

Reagovat
Mindas

Tak mi prosím řekni, jaká je podle tebe definice fotbalové hvězdy? Často omývaná držka bulvárnímy plátky?

Reagovat
Devil

Chtel jsem tim rict,ze kdyz uz do hrace cpat velky prachy,tak at ten hrac stoji za to.Cruz je dobrej,ale neni to velky jmeno jako treba Rooney,Henry,Villa.......

Reagovat
Mindas

Ale zde musíš zahrnout taky jednu a dost podstatnou věc, a to odlišnost PL od jiných soutěžích, protože vždy neznamená jméno, jako rozhodujicí kritérium pro to, aby se hráč v PL nebo i třeba v jiné soutěži prosadil. Vezmu třeba Kaká, to je podle tebe hvězda, má velké jméno. V italské lize nebo i v CHL září, ale kdo mi zaručí, že po přestupu do PL nebude jen stínem toho velkého hráče?! Hughes to dělá chytře, kupuje hvězdy v rámci soutěže, ne světa a taky hráče s velkým potenciálem. No a pokud chce City hrát evropské poháry, tak potřebuje se dobře umístit v PL, a proto potřebuje právě takovéto hráče. Hráče ověřené v PL...

Reagovat
Devil

Stejne tak neni nikde psany,ze by se darilo v jinem klubu Cruzovi,proto asi nechteji zaplatit tolik.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja United tiez nenavidim z celej duse lebo to su obycajny srabari

Reagovat
Devil

Az budou City alespon z poloviny srabari jako United,budes rad.Ale moc nedoufej.....

Reagovat
Mindas

Hehe pěkné. To že jsou United takoví srabaři je také tím, že když přišli po válce s prosíkem, tak je City neposlalo do pryč. Možná, kdyby se tak stalo, tak nyní jsou třeba o dvě, o tři soutěže níž. No a postavu Matta Busbyho, legendárního hráče City, kterého vám doslova darovali, aby vedl tu vaší sebranku taky nemusím snad uvádět. Nejdříve si zjisti něco o historii tvého megaultragiga klubu, než začneš City shazovat.

Reagovat
Devil

Matt sel dobrovolne (k lepsimu). Je to celkem smesny zahrnovat sem historii.I kdyz historie je dnes uz trochu vzacna vec,ale rekl bych,ze vyvracet me muj prizpevek (Doufam,ze City prohraje.)historii je ulet.Jestli mas pocit,ze o MU moc nevim,je to jen tvoje vec a brat ti to nebudu.A jeste nikde nevidim cim jsem City zhodil-to ze je nemam rad je celkem normalni a tudis je celkem logicky,ze jim nepreju.

Reagovat
Mindas

Kdyby bylo na mě, tak bych nikdy historii nevytahoval. Ale vy, neříkám, že zrovna ty, odsuzujete Chelsea a City, že mají peníze, ale nemají žádnou historii. City historii má a obrovskou, sice ne třeba jako Liverpool, ale vždy hrála podstatnou roli ve všech fotbalových soutěžích v Anglii a i hráči, jako Summerbee, Bell, Swift, Trautmann, Busby to jen potvrzují. Proto nadávat na City, jako bohatý tým bez historie je docela ubohé, když o ní spousta lidí nic neví a také zvlášť, když dost tvořila i historii ManU. Ale to jen na okraj.

To že shazuješ City, jsem vyvozoval z této věty: "Az budou City alespon z poloviny srabari jako United,budes rad. Ale moc nedoufej.....". To si jako myslíš, že City jsou nějaký odpad, který nikdy nemůže být na úrovni, jako United? Proč by jako nemohli? Mě je to jedno, ať jsou nebo nejsou, já měl City rád vždy, jako tradiční klub, s domácími hráčemi, a to většinou, kdy nebylo moc peněz a částka, za kterou přišel Robinho byla naším celoročním rozpočtem. Teď je situace jiná, máme peníze, máme větší možnosti, ale také víc nepřátel. Nevím proč to tak je, dyť ještě loni bylo City strašně příjemným a oblíbeným klubem, ale nyní? Strašně nenáviděným, a to u všech, neberu nový příliv jejich "fanoušků". No avšak žádné přestupové zhovadilosti se nekonaly, tak nevím proč je hned takový opačný postoj, tebe ještě beru, ty fandíš ManU, ale proč je to tak u ostatních, kterým bylo loni City ještě sympatické?! Ono by možná stačilo nehltat vždy ty bláboly, co vytvoří bulvár a radší číst ověřená fakta. Třeba by potom většina lidí změnila názor, ale to už je na každém, čemu věří.

Reagovat
Devil

Co to porad placas,proc bych si myslel ze je Cyty odpad.......atd...atd.....Nemam rad City a na tom nic nezmeni nejaky zvasty....Kdyz prohrajou vzdy me to potesi...Nevim co je na tom tezkyho pochopit.To co tady vytahujes je me z poloviny u rite a ani me to vubec nezajima!

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 jednoznačně a i moje tužba

Reagovat
smazaný uživatel

jediné týmy,které nemají ve svých bilancích doma/venku remízu.je to jasná nula

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslim ze to bude vyrovnany zapas tipujem taku remizu

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze Man City prohraje to co se v tom týmu deje mi zacina pripominat Chelsea-vsude jen prachy a takovyhle tymi nepotrebujem.

Reagovat
smazaný uživatel

City vyhra 2:1 jednoznacne vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

To bude mit Mindas radost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele