20. kolo
28.12.2008 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Fulham FC - Chelsea FC 2:2

Zajímavý duel s neuvěřitelnou koncovkou byl k vidění na Craven Cottage, kam přijela k derby Chelsea. Fulham favorizovaného soupeře zaskočil brzkou brankou, ale Blues nakonec dokázali skóre otočit. V posledních minutách duelu ale Cottagers ukázali svůj chtíč a i ze druhé střely zápasu dokázali vytěžit maximum a vyrovnali!

Domácí Fulham nakonec do zápasu nasadil stopera Breda Hangelanda, u něhož se nevědělo, zda kvůli zranění nastoupí. To v soupeřově stoperské dvojici se stále neobjevil Ricardo Carvalho, který začal pouze na lavičce. Tam se usadili také Ballack s Anelkou, které nahradili Deco respektive Malouda.

Hned v úvodu duelu si mohl pořádně zavařit Deco, jenž daroval míč hráčům Fulhamu, kteří ovšem v následné akci nedokázali šance využít. Na druhé straně se dostal pod tlak Hangeland, ale vše za něj hasil Paul Konchesky. O střelu se následně pokusil Frank Lampard, ale míč přistál ve Schwarzerových rukavicích. Po deseti minutách hry přišla první větší šance, do níž se po dobré kombinaci Deca s Maloudou dostal Drogba. Útočník z Pobřeží slonoviny ale míč napálil pouze do boční sítě.

Nevyužitou šanci vzápětí krutě potrestali Cottagers. Z levé strany zahrával volný přímý kop Davies. Jeho centr prosvištěl celým pokutovým územím, kde ho trestuhodně minul Ashley Cole a následně především Mikel, jenž dovolil Dempseymu jednoduše z bezprostřední blízkosti prostřelit Petra Čecha. V 18. minutě byli Blues blízko vyrovnání, kdy Mikel parádně vyslal Drogbu, jenž si udělal prostor a poslal míč podél brankáře Fulhamu. Míč nakonec jen těsně minul branku.

Chelsea se sice snažila útočit, ale Fulham měl výborně organizovanou obrannou hru a nedával soupeři příliš šancí. Hosté navíc příliš nevyužívali křídelní prostory a střed byl až příliš přehuštěn. Po půlhodině hry musel do hry poprvé výrazněji zasáhnout manažer Luiz Felipe Scolari. Ten musel stáhnout zraněného Maloudu a na hřiště vyběhl nejlepší střelec ligy Nicolas Anelka. Francouzský ostrostřelec se okamžitě zapojil do hry a nebezpečně vypálil. Jeho dělovku musel vyrážet Schwarzer. Fulham se ovšem nechtěl nechat zahanbit a po povedené kombinaci trojice Dempsey, Davies, Murphy se dostal do šance Zamora, ale dobře zakročil Čech.

Ve 37. minutě přišla další rána do modrých řad, když musel hřiště opustit další hráč. Tentokrát zdravotní stav zradil stopera Alexe. Naštěstí měl Scolari na lavičce uzdraveného Carvalha. Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky se již nic výraznějšího nestalo. Oba celky se snažily si vypracovat nějakou šanci, ale snaha přišla vniveč. Především na straně Blues, kteří měli k dispozici několik rohových kopů, žádný ale nevyužili.

Do druhého dějství vlétli hráči Chelsea jako vyměnění. Soupeře pořádně zatlačili a vynutili si tlak. Z něho nakonec přišla vyrovnávací branka po pěti minutách, kdy se ostudně nedohodli brankář Schwarzer s obráncem Hughesem, navzájem se srazili a míč dopadl pod nohy Lamparda, jenž do prázdné branky neměl problém zakončit. Další šanci si vypracoval Drogba, který v akci jeden na jednoho přešel Pantsila, ale následná rána šla vysoko nad.

V úvodu druhého poločasu se také rozehrál Joe Cole, kterému pomohly dva skvělé pasy. Oba si na hranici vápna dobře zpracoval a následně okamžitě pálil. Pokaždé ale stejně dobře zasáhl Mark Schwarzer a znemožnil Chelsea dostat se do vedení. Na druhé straně dostal prostor obránce Pantsil a nebál se vystřelit, míč ale doplachtil za branku. Na posledních dvacet minut se na hřiště podíval Salomon Kalou, jenž vystřídal Joea Colea. Scolari tak již nemá možnost k dalšímu střídání.

Ještě před inkriminovaným střídáním fauloval Andy Johnson a k trestnému kopu zhruba ze třiceti metrů se postavil Frank Lampard. Hostující kapitán se s míčem příliš nemazal a napálil ho na branku. Míč před Schwarzerem zaplaval a Blues se mohli radovat, domácí gólman již totiž nestihl zareagovat a míč skončil v síti.

Fulham se snažil rychle odpovědět, ale útočné snažení zakončil spíše rugbyovým kopem Murphy. Cottagers se v závěru nechtěli vzdát, a proto přišlo dvojité střídání. Zamoru s Pantsilem nahradili Nevland a Andreasen. Blues po vstřelené brance opět trochu zvolnili tempo a už to nebyla ta dominantní Chelsea, které vlétla do druhého poločasu. A jak to bývá zvykem, hostům se to nakonec krutě vymstilo.

V 90. minutě zahrávali Cottagers první rohový kop utkání a Chelsea znovu ukázala, kde je její největší slabina - v bránění standardních situací. Na centr si naběhl Dempsey a i když mu překážel vlastní spoluhráč, dokázal se domácí hráč prosadit a nechytatelnou hlavičkou vyrovnal. Na Craven Cottage propukla obrovská radost. Tu mohl vzápětí schladit Frank Lampard, ale ve velké šanci zklamal a rozhodl o konečném výsledku 2:2.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozbijem ty ropáky.COYW!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea musí vyhrát pout se chce udržet těsně za liverpoolem Drogba , Lampard

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vidim na 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham-Chelsea 1:0 Fulham se doma o body připravit nenechá.

Reagovat
smazaný uživatel

to ja krasny tiket za 10 litru je v p.....

Reagovat
smazaný uživatel

bez terryho to nejde

Reagovat
Devil

Bez Ferdinanda jo!

Reagovat
smazaný uživatel

je to dost blbe dostat gol v 89.min

Reagovat
Devil

Fotbal se hraje ale 90min.+prodlouzeni ,Ne 89min.

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu sweden

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele