34. kolo
25.04.2009 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Everton FC - Manchester City 1:2

Manchester City překvapil a teprve podruhé v sezóně vyhrál na půdě soupeře. Odnesl to Everton, který po gólech Robinha a Irelanda podlehl 1:2. Za domácí se trefil až v samotném závěru Dan Gosling.

Úvod duelu málem přinesl Evertonu jednu velkou nepříjemnost. Po pár minutách hry se totiž mohla proti brankáři Howardovi kopat penalta. Do pokutového území Toffees se dokázal probojovat brazilský štírek Robinho, jenže vzápětí se ocitl po souboji s Tony Hibbertem na zemi. Rozhodčí Wiley ovšem rozhodl v jeho neprospěch a penaltu neodpískal. Everton sice držel v prvním poločase častěji míč na svých kopačkách, ale příliš této výhody nevyužíval a brankář Given se v bráně Manchesteru poměrně nudil.

V 25. minutě měl naopak hodně práce jeho protějšek Howard. Bridge poslal míč ke kopačkám Elana, jeho střelu sice dokázali domácí obránce zblokovat, jenže jen k Robinhovi, který ihned pálil. Ovšem na amerického brankáře ve službách Evertonu recept nenašel. Robinho tuto šanci mohl určitě vyřešit lépe. Nakonec se ale dočkal o deset minut později, kdy střelou mezi nohami překonal Tima Howarda a poslal Citizens do vedení.

Uběhlo pouhých sedm minut druhé půle a Toffees museli podruhé v zápase lovit míč ze své sítě. Stephen Ireland dostal od domácích obránců příliš mnoho prostoru a dokázal toho náležitě využít. S jeho pozemní střelou si nedokázal Howard poradit a podruhé v zápase inkasoval. Everton se ale mohl hned vzápětí také střelecky prosadit. A moc mu nescházelo. To by ovšem nesměl Hibbert poslat míč hlavou nad bránu.

V 74. minutě se opět ocitl v hlavní roli dnes poměrně aktivní Robinho. Ten předvedl dlouhý sprint na jehož konci byla střela, kterou dokázal nohami Howard vyrazit. O deset minut později pálil nevysoký Brazilec pro změnu vedle. A tak přišlo v nastaveném čase potrestání, které ale Manchester nijak moc mrzet nemusí. Jediným úspěšným střelcem Evertonu se dnes stal mladíček Dan Gosling.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

everton je tutovka city vonku nula bodou

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

no a prd :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele