14. kolo
22.11.2008 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - Newcastle United 0:0

Chladný anglický podvečer přinesl bezbrankovou remízu Chelsea s Newcastlem. Domácí byli po celý zápas aktivnějším mužstvem, ale nedokázali najít recept na soustředěnou obranu hostů. Chelsea ale stále zůstává v čele soutěže, protože pronásledovatelé z Liverpoolu si vylámali zuby na Fulhamu a také pouze bezbrankově remizovali.

První momenty utkání byly ve znamení útoku Newcastlu, ale Duffův centr s přehledem odvrátila obrana domácího týmu. To byla jedna z mála šancí hostů v průběhu celého zápasu. První příležitost Chelsea přišla ve 12. minutě, ale rozběhnutého Bosingwu na hranici šestnáctky zastavil faulem Duff, píšťalka sudího zůstala po dlouhém rozmýšlení němá. O čtyři minuty později Anelkova slabá střela z dvaadvaceti metrů skončila v náručí gólmana Givena. Po dvaceti minutách hry se snažil prosadit Malouda, ale z těžké pozice nedokázal dát míči potřebnou razanci a brankář Newcastlu neměl s tímto pokusem žádný problém. Běžela 30. minuta a největší šanci prvního poločasu měl na hlavě po centru Bosingwy Ashley Cole, ale míč usměrnil o pár centimetrů vedle branky Newcastlu. Závěr první pětačtyřicetiminutovky se změnil v dobývání branky hostů, fotbalisté Newcastlu ale dokázali sérii šancí odvrátit a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

I druhý poločas se nesl v podobném duchu jako ten první, hrálo se převážně před brankou Newcastlu. Velkým nebezpečím pro hosty byla střela Anelky, kterou s vypětím všech sil zlikvidoval brankář Given. Chelsea byla nejblíže branky v 53. minutě, ale gólovou radost Joe Colea zastavil zvednutý praporek rozhodčího. Po hodině hry zkoušel štěstí z přímého kopu Lampard, ale Given byl opět připraven zasáhnout. Poslední brankovou příležitost zápasu měli na kopačkách opět domácí fotbalisté, ale jejich útok zmařil výborným obranným zákrokem Beye.

Hráči Newcastlu dokázali po celých devadesát minut odolávat nájezdům Chelsea a domů si odvážejí cenný bod za remízu 0:0.

Autor: Tomáš Lavický / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Blus moc obtížná věc nečeká, straky sou letos zase o boj s druhou polovinou tabulky.. tak 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 to je docela jistý,ale malej kurz na chelsea jako vždy.Co zkusit že da gol malouda

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám jen ve výhru Chelsea. Stačí i 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuji remizu, Aston Villa porazi Man U a Arsenal prohraje s Man City.

Davam na to 150 liber

Reagovat
smazaný uživatel

U té Aston Villy bych si tak jistý zase nebyl. Chelsea je tutovka a Arsenal remizuje. No a Liverpool je jasná jednička.

Reagovat
MiraM

Reagovat
smazaný uživatel

podne Chelsi podne do toho hej podne do toho hej

Reagovat
smazaný uživatel

tezko se hraje proti betonu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele