23. kolo
28.01.2009 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - Middlesbrough FC 2:0

Atmosféra v Chelsea určitě není nijak moc pohodová, a proto věřili svěřenci trenéra Scolariho, že jí dokáži zlepšit v dnešním zápase s Middlesbrough. A povedlo se. Po dvou gólech Kaloua zvítězili 2:0.

Blues vstupovali do tohoto zápasu jako jasný favorit. Middlesbrough nemělo dělat žádné velké problémy, vždyť patří mezi nejhorší celky soutěže a v současnosti se rozhodně nepyšní nijak blýskavou formou. To se nakonec také potvrdilo. V první půli sahala po gólu jen Chelsea. Soupeř si žádné gólovky vytvořit nedokázal.

Jako první měl úspěšný zásah na kopačkách Salomon Kalou, jenž se dokázal zbavit hostujících obránců, ale v rozhodující moment mu utekl míč a brankáře Turnbulla tak tedy nijak výrazně neohrozil. Krátce na to selhal v zakončení také Ashley Cole. V ještě vyloženější příležitosti hlavou mířil vedle a odmítl tak příležitost na vstřelení branky. V 17. minutě vybojovala Chelsea přímý kop ze zajímavého místa. Zhruba 22 metrů od brány Middlesbrough si postavil míč zkušený Michael Ballack a tvrdou střelou zaměstnal Rosse Turnbulla. Ten měl co dělat, aby dokázal míč vyrazit pryč.

Domácí středopolař se mohl prosadit i o pár okamžiků později, jenže nedokázal míč do brány propasírovat. Chelsea hrála v prvním poločase velmi trpělivě a snažila se najít recept na obránu Boro, které bezgólový stav maximálně vyhovoval. V 36. minutě mohl rozvlnit síť po rohovém kopu Lamparda Kalou, ale v zakončení opět selhal.

Jak se očekávalo, záložníka Florenta Maloudu nahradil pro druhý poločas útočník Didier Drogba. Skóre se mohlo měnit konečně v 53. minutě. Smolař Salomon Kalou ale hlavou poslal míč v jasné tutovce opět nad. O pět minut na to se už ale i na něj usmálo štěstí. Míč za záda gólmana Turnbulla dokázal konečně dostat, a tak mohla na stadiónu Stamford Bridge propuknout velká euforie.

Hostující trenér Southgate se rozhodnul pro oživení hry svého celku a v 63. minutě poslat na hřiště čerstvé síly. Kinga nahradil Alves, záložníka Shawkyho pro změnu Tuncay Sanli. Middlesbrough to ovšem nijak výrazně nepomohlo. Naopak málem opět inkasovalo. Anelka výtečně našel Lamparda, jenže ten nedokázal Turnbulla nijak výrazně ohrozit. Druhý gól si mohl na konto připsat také Kalou, avšak uklouzl a k zakončení se nedostal. V 81. minutě se po rohovém kopu Lamparda ovšem prosadil a rozhodl tak tento duel.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

snad chelsea vyhraje verim ze bude boro celkem vyrovnanym souperem chelsii ale chelsea to zvladne tip.2:0

Reagovat
mike.84

tip 4-0. boro čelí krizi (ikdyž modří taky) ale věřím že kvalita ve středu pole rozhodne. nudny zapas do 60 minuty pak se to rozjede. obrana boro ma sklon k totalnímu rozložení po 2 golech..

divaci: 40 069

žluté: a.cole / pogatetz,tuncay,a ten mladičký vystřihaný stoper co dělal chyby ted nevim

teplota: 7°

rozhodčí: určitě z nějakeho hrabství lenkešír

Reagovat
mike.84

wheater

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

3:0 bohůžel pro chelsy

Reagovat
mike.84

2-0 dikybohu pro chlesea :)

Reagovat
smazaný uživatel

chelse by měla vyhrát a já v to doufám

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele