29. kolo
15.03.2009 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Aston Villa - Tottenham Hotspur 1:2

Aston Villa chtěla dnes zlomit sérii špatných výsledků a před vlastními fanoušky zvítězit. Trápení ale pokračuje dál. Se Spurs totiž prohrála 1:2.

Zápas se nezačal pro domácí hráče odvíjet nijak příznivě. Pouhých pět minut totiž stačilo Tottenhamu na to, aby se ujal vedení. Lennonův centr z pravé strany dokázal Friedel pouze vyrazit přímo k Jermainu Jenasovi, který jej hlavou poslal za jeho záda. Krátce na to pokoušel své štěstí Barry, ovšem jistého Gomese nepřekonal. Domácí středopolař o pár okamžiků později málem zařídil pro svůj klub penaltu. Po ataku Lennona se sice velmi ochotně skácel k zemi, rozhodčí ale nezapískal.

Ve 22. minutě mohl se skóre konečně něco udělat James Milner, jenže i přesto, že byl špatně hlídaný Assou-Ekottem, na centr Garetha Barryho nedokázal dosáhnout a míč skončil v zámezí. Villa se snažila o vstřelení vyrovnávacího gólu, jenže většina šancí končila u obránců Tottenhamu. V prvním poločase tak diváci skutečných gólovek příliš neviděli. Velmi blízko k rozvlnění sítě za zády Gomese byl v nastaveném čase Emile Heskey, jenže podařilo se mu hlavou trefit pouze břevno.

Začátky poločasů dnes Aston Ville vůbec nevyšly. Také v páté minutě po změně stran inkasovala a cestu za vítězstvím si tak řádně zkomplikovala. Tentokrát se mezi úspěšné střelce zapsal Darren Bent, jenž se zakončením po střele Keana neměl příliš velké problémy. Domácí fotbalisté sice po druhém inkasovaném gólu zvýšili své úsilí, jenže to k žádné kloudné akci nevedlo. Hlavně proto se kouč O’Neill rozhodl pro změnu. Obránce Knighta nahradil kanonýrem Johnem Carewem.

V 62. minutě se naopak pokoušel zvýšit vedení Spurs Luka Modirč, s jeho pokusem z poměrně velké vzdálenosti si ovšem Friedel poradil. Na druhé straně se pokoušel o něco podobného Petrov, avšak dopadl obdobně. Villa se ale nakonec přeci jen dokázala prosadit. Po centru z kopačky Milnera hlavičkoval přesně Carew a dokázal snížit. Na víc se už domácí fotbalisté nezmohli a nadobro tak opustili čtvrtou příčku zaručující Ligu mistrů.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3, bude to divoký

Reagovat
Lahvac-CZ

3:1 AV!

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 JASNA JEDNICKA

Reagovat
smazaný uživatel

x2

Reagovat
Lorcan

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Tottenham,Aston Villa asi tady na EF stratí hodně fanoušků..fanoušků kteří fandí týmu podle toho jak se mu daří nebo kolikátý je v tabulce...

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne jsem mooc rad ze Arsenal je pred Aston Villou ARSENAL goooo arsenal to uz udrzi pred Atsno Villou diky Tottenhame

Reagovat
smazaný uživatel

borciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii doufám že posotupíte znova do eufy

Reagovat
smazaný uživatel

urcite

Reagovat
smazaný uživatel

proč ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Oni už tam jsou ne? Díky Carling Cupu (Teda pokud ManU nespadne )

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to nemas pravdu....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele