32. kolo
12.04.2009 15:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Aston Villa - Everton FC 3:3

Mizérie Aston Villy pokračuje. Ani dnes nedokázala zvítězit. Bod z domácího zápasu s Evertonem rozhodně nemůže brát za úspěch. Divákům ale nabídla alespoň skvělou gólovou přestřelku - konečný výsledek zní 3:3.

Everton vstoupil do zápasu hodně dobře. Už po dvaceti třech minutách hry vedl o dvě branky a směřoval k vítězství. První vážná šance přišla v 16. minutě. Ve svém čtyřstém zápase v Premier League se málem dokázal střelecky prosadit záložník Phil Neville. Jeho dalekonosný pokus ale poslal nad břevno, a tak pro gólmana Friedela nepředstavovat nebezpečí. O tři minuty později už ale americký gólman lovil míč ze své sítě. Leighton Baines dokázal najít vysokého záložníka Fellainiho, jenž střelecky navázal na minulý zápas.

Krátce na to pálil vedle Steven Pienaar. V 23. minutě Tim Cahill mířil přesně. Jeho první hlavičku po centru Bainese z rohového kopu sice zastavilo ještě břevno, ale díky nedůslednosti domácí obrany se ještě dostal k dorážce a zvýšil vedení Evertonu. Villu dostal zpět do hry po deseti minutách John Carew, jenž snížil na 1:2. Nechybělo ale mnoho a hosté se málem vstřelili další gól. Po Cahillově přihrávce pálil nad Jo.

Villa začala po změně stran poměrně aktivně. Už v první minutě se skácel po souboji s Hibbertem v pokutovém území Ashley Young, rozhodčí Webb ale penaltu neodpískal. V 51. minutě se opět ocitl v hlavní roli Young, jeho střela z přímého kopu ze vzdálenosti zhruba dvaceti metrů ale letěla nad. Nakonec to byl však Everton, jenž přidal svůj třetí gól. Tentokrát se mezi střelce zapsal Steven Pienaar, jenž nedal gólmanu Friedelovi svou střelou do rohu brány příliš mnoho šancí jeho pokus chytit.

Netrvalo ale příliš dlouhou dobu a Villans opět prohrávali jen o gól. Krásnou ránou z přímého kopu dokázal Tima Howarda překvapit anglický záložník James Milner a dodal tak svému celku naději na bodový úspěch. Dnešní zápas se nakonec změnil na gólové galapředstavení. V 67. minutě proměnil penaltu po vysoké noze Bainese domácí středopolař Gareth Barry. Senzační obrat mohl dokonat Ashley Young, jenže míč poslal mimo Howardovu bránu. Ani jeden celek se už nedokázal prosadit, a tak si oba rozdělily po bodu.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

Myslím, že 0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
Špilmachr

Po delši době by mohla být 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 ewrton wins

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
scholes18

za 3,25 kurz sa oplati risknut..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele