28. kolo
01.03.2008 16:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

West Ham United - Chelsea FC 0:4

Chelsea po kvalitním výkonu rozdrtila na Upton Parku domácí West Ham a po výhře 4:0 stále zůstává v boji o titul. Blues o svém vítězství rozhodli již v první dvaadvacetiminutovce, když se jim podařilo vstřelit hned tři branky. Navíc nebyl v úvodu Anelkovi uznán zřejmě regulérní gól. Jediným negativem pro hosty bylo snad jen vyloučení Franka Lamparda.

Chelsea začala velice ofenzivně a již po dvou minutách se radovala z gólu. Branka Nicolase Anelky ale nakonec nebyla pro údajný ofsajd uznána. Opakovaný záběr však prokázal, že se rozhodčí pravděpodobně mýlili. Blues na další branku nečekali příliš dlouho, jelikož v 17. minutě poslal v pokutovém území k zemi Kaloua Ferdinand a následnou penaltu bezpečně proměnil Frank Lampard.

Domácím fanouškům se to samozřejmě příliš nelíbilo, ale to ještě nevěděli, co je čeká v následujících pěti minutách. O tři minuty později totiž z hranice pokutového území napřáhl Joe Cole a levačkou poslal míč podél bezmocného Greena. Za další dvě minuty přišla pro domácí Kladiváře další pohroma. Frank Lampard našel skvělým centrem Ballacka a ten pohotově z halfvoleje zakončil a Green mohl opět lovit míč ze sítě.

Až po třech inkasovaných brankách dokázali Kladiváři poprvé prověřit Petra Čecha. Český reprezentant si ale se střelou Marka Noblea poradil. Trenéru hostů Avramu Grantovi udělal ve 36. minutě vrásky na čele Frank Lampard. Reprezentační záložník byl seslán k zemi Boa Mortem, který ho na zemi ještě lehce kopl. Lampard si to nenechal líbit a Boa Morteho srazil na trávník. Hlavní sudí poté po konzultaci s pomezním udělil Lampardovi červenou kartu, který tak vynechá příští tři zápasy. West Ham se sice ještě snažil do poločasu alespoň snížit, ale jedinou větší šanci měl Noble, jehož střela opět ztroskotala na Petru Čechovi.

Do druhého poločasu vstupovali domácí Kladiváři s úkolem smazat třígólové manko. Přestože byla obrana Chelsea po většinu času pod permanentním tlakem, tak v podstatě nevytvořila žádnou větší chybu a tím pádem měl West Ham jen velmi málo šancí na vstřelení kýžené branky. V jednu chvíli to vypadalo, že si domácí fanoušci konečně zakřičí "gól", když byl po lobu Carltona Colea překonán i brankář Čech, ale John Terry se obětavě vrhl po míči a doslova z brankové čáry vykopl efektními nůžkami míč.

Domácí byli trochu konsternováni, čehož stoprocentně využila Chelsea. Joe Cole si udělal místo na střelu, kterou sice Green vyrazil, ale pouze k Ashleymu Coleovi, který domácího gólmana propálil a zpečetil výhru Blues. Po této brance výrazně prořídly také tribuny, ze kterých odešli do svých domovů zklamaní domácí fanoušci. West Ham se poté již na nic nezmohl a Chelsea i o deseti zvítězila 4:0.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (17)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

Doufam ze kladivari doma Chelsea prejedou a hon na MU pribrzdi ! tip.- 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Masina na vyhravani zvana Chelsea ze zadrhne.

Nebot u kladivaru narazi.

Tip: 10.

Reagovat
smazaný uživatel

čistá 2

Reagovat
smazaný uživatel

a ty si cisty west ham go on

Reagovat
smazaný uživatel

W.H.U. jsou doma schopní porazit kohokoli, tak doufám, že to pocítí i Chelsea. Byla by to paráda. Budu Kladivářům držet palce Tip 2:1.

Reagovat
frank

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

WEst Ham - Chelsea tutova 1

Reagovat
Devil

Kluci z West Hamu me trochu zklamali .

Reagovat
smazaný uživatel

0:4, ti si je dali jak se rika na chut

Reagovat
matZz

Tak Chelsea opět ukázala že má snad nejlepší defenzivu na světě... hrát asi hodinu i když s tříbrankovim náskokem v devíti lidech a ještě k tomu ne v nejsilnějším složení a pustit na bránu jen 7 střel to si zasolouží obdiv!!

Reagovat
terry

Nevim, kde si vzal, ze hrali v deviti lidech (pokud si teda nepocital golmana, tak to potom jo), ale jinak hrali v deseti.. Kazdopadne jinak s tebou souhlasim

Reagovat
fantomas

no samozřejmě že golman nebrání (neni v poli a nepouští tak střely na bránu, jen je pak chytá), takže to počítal bez něj

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je v tom že west hamu taky chyběli 4 klíčový ofenzivní hráči hráči!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle zápas W.H.U. absolutně nevyšel a Chelsea zase absolutně vyšel, vzhledem k tomu, že hráli víc jak polovinu zápasu v oslabení a vzhledem k tomu jakým rozdílem ve skóre zápas nakonec skončil. Tohle jsem si nepředstavoval ani v těch nejhorších snech !!! Kladiváři své věrné fans vůbec nepotěšili, nepovedl se aní vsítit čestný úspěch, který by porážku alespoň trochu zmírnil. Raději rychle zapomenout a soustředit se na nejbližší budoucnost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele