25. kolo
02.02.2008 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Manchester United 1:1

Svůj souboj na dálku s Arsenalem dnes prohrál Manchester United, když v prvním poločase herně nestačil na Tottenham a nakonec mohl být rád za remízu 1:1. United tak dovolili tak Kanonýrům, kteří nezaváhali v zápase proti Manchesteru City, dostat se do vedení s dvoubodovým náskokem.

Ďáblové přijeli na White Hart Lane jako favorité a proto bylo velkým překvapením, s jakou vervou se do nich domácí pustili. Jejich tlak přinesl ovoce ve 21. minutě, kdy otevřeli skóre trochu sporným gólem. S míčem do vápna se dostal Jenas, po souboji s Hargreavesem upadl a na zemi se dotkl míče rukou. Hrálo se však dál, v akci pokračoval Lennon, od brankové čáry poslal prudkou přihrávku před branku a tam Van der Sar vyrazil míč jen k nohám Dimitara Berbatova, který bez váhání rozvlnil síť. Nizozemský gólman si za protesty vysloužil jen žlutou kartu.

Pro Manchester obdržená branka znamenala nepříjemné procitnutí, nicméně ke zlepšení jeho výkonu nepřispěla. Hosté nakonec mohli být rádi, že na konci první půle odcházeli do šaten s výsledkem 0:1, protože tottenhamští útočníci si dokázali vytvořit několik slibných šancí.

O poločase Ferguson udělal jednu změnu – za Heargravese přišel na hřiště Carrick. Hra se na začátku druhé půle vyrovnala, ale ani jeden tým se nedokázal gólově prosadit, i přes veliké šance na obou stranách. V 60. minutě hosté dvojitě střídali – za Giggse přišel Nani a za Scholese Anderson. Postupem času byla stále zřetelnější "betonová" taktika domácích, která měla za následek ovládnutí středu hřiště Ďábly a z toho plynoucí zvětšující se jejich tlak.

Posledních deset minut zápasu bylo ve znamení drtivého náporu Manchesteru, který stále nemohl vyzrát na domácí obranu, přestože si Rooney, Tevez a Ronaldo dokázali vypracovat pěkné šance. Defenziva Tottenhamu se zhroutila až ve čtvrté minutě nastavení, kdy se po rohovém kopu prosadil právě Tevez a zajistil tak svému svému týmu alespoň jeden bodík.

Podle slov Sira Alexe Fergusona je pro Manchester výsledek 1:1, vzhledem k průběhu zápasu, dobrý. Naopak je prý ale znepokojen počtem žlutých karet, které jeho svěřenci vyfasovali. Vždyť hráči United obdrželi během tohoto zápasu sedm žlutých výstrah.

Autor: Tomáš Starý / goal.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Devil

Bojim bojim , Tottenham ma formu a i pres to ze v poharu prohrali s United 3:1 tak v lize muze byt vse naopak . Manchester šlapem !!!!!! 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Ronaldo,Ronaldo,Tevez....

Reagovat
smazaný uživatel

Urcite nas nejede cekat nic jednoducheho ke kohoutum z Tottenhamu.

Ale my navazeme na vynikajici vysledky ktre nas provazeji.

A skouzelnikem v sestave /C.Ronaldem/ si z T.H. vsechny tri body odvezeme a o krucek se opet titulu priblizime.

Tip: 1-3.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhuru za titulem ! tip:0:1

Reagovat
smazaný uživatel

zasranej picestr chce se mi z toho blit 80 min uplnej propadak a pak jedna haluz je to 1:1.nezaslouzili si remizuku a roony by se mel prihlasit na herectvi a nehrat fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

ked nesimuloval ronaldo tak zase rooney, by me zajimalo na co si budete stezovat dal !!! .... manchester mel vyhrat, ta posledni desetiminutovka klidne mohli bejt 3 goly, ale nevadi ... priste rozstrilime Citizens v derby a kurzenal prohraje a zase bude klid

Reagovat
smazaný uživatel

smrt MU nesnasim simulatny neumi prohravat jak jsou pod tlakem tak faulujou jsou cely rozklepany a hlavne zase simulace asi se to na treninku uci nebo co

Reagovat
smazaný uživatel

Kokote meles z cesty nebo co ? Trapasku ! MU je nej na svete osle !!

Reagovat
smazaný uživatel

ty drz kiusnu pitomce a zajdi si k ocnimu..jedna vec je fandit svojemu klubu a druha kecat chujoviny!!!! dabli hrali neco az poslednich deset min..a pokud by tottenham nepritlacili ani v teto fazi hry tak bych si musel rict, ze v boji o tiul nemaji co delat...

Reagovat
Devil

Porad lepsi nez v Italii a ve Spanelsku !

Reagovat
smazaný uživatel

ManU si nezaslouzil vyhrat ani omylem.. A pravdepodobne si nezaslouzil ani ten bod.. Nicmene jim stejne preju ten titul.. Hlavne at ho nevyhraje Arsenal nebo Chelsea...

Reagovat
dadoprso

MU mohl klidně dát 3 góly, stejně tak je mohl klidně dát i Tottenham. Šancí na to měl dost. Jestli si na to koukal, tak nevim proč hájíš Rooneyho, ten jeho pokus si vymodlit pentli byl dost ujetej. naštěstí byl rozhodčí na místě a odměnil ho žlutou. Btw nefilmoval tam jen Rooney ale i Evra zkoušel jednou nafilmovat petli, asi je tam všechny vyučuje jejich přeborník v oboru.

Reagovat
smazaný uživatel

Taková škoda, ten gól v poslední minutě. To teda nakrkne !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele