8. kolo
01.10.2007 21:00 CET
4 : 4
(1:3)

Reportáž

Tottenham v přestřelce vybojoval bod

Velké drama se šťastným koncem zažili diváci na White Hart Lane, kde Tottenham v dohrávce osmého kola Premier League hostil Aston Villu. Domácí Spurs prohrávali už 1:4, ale ve druhé půli zabrali a v nastaveném čase srovnali na konečných 4:4.

Už dlouho se spekuluje o tom, jak pevná je vlastně pozice manažera Martina Jola u kormidla Tottenhamu. Londýnský klub, který pravidelně provětrává ty nejlepší ligové týmy a bojuje o evropské poháry, prožívá katastrofální úvod sezóny. Jediné vítězství ze sedmi zápasů jej odsoudilo do sestupových vod.

Z nich se měli Kohouti vynořit po domácím duelu s Aston Villou. Jenže v první půli předvedli výkon hodný týmu marně bojujícího o záchranu. Začátek byl ještě z jejich strany slušný a dokonce se ujali vedení, to když zachyboval Laursen a bulharský reprezentant Dimitar Berbatov nasměroval do sítě Huddlestonův centr. Jenže hned za dvě minut dánský stoper své zaváhání napravil - využil hrubku Paula Robinsona, jenž neudržel v ruce snadný centr, a zakončoval do opuštěné branky. Pro Villu to byl vůbec první gól venku v sezóně, ale zdaleka ne poslední, a to ani v tomto zápase.

Martin Laursen se rozehrál k velkému výkonu. Nejprve před vlastní brankou dobře zablokoval pokus Lennona, ve 33. minutě pak znovu zaúřadoval na druhé straně. Po Barryho centru z pravé strany zakončoval Zat Knight a od Laursena se míč odrazil do branky - 1:2. Pro domácí to byla studená sprcha, ale zdaleka to nebyl konec. Pět minut před odchodem do kabin se do vápna probil Daniel Agbonlahor a střelou k zadní tyči zvýšil už na 3:1 pro Villu.

Martin Jol se pokoušel reagovat na vývoj zápasu střídáním, místo Tainia poslal do hry útočníka Jermaina Defoa, ale krátce nato přišla další pohroma. Younes Kaboul na hranici šestnáctky nedovoleně zastavil Agbonlahora, k přímému kopu se postavil Craig Gardner a střelou kolem zdi se trefil k tyči - 1:4.

Domácí byli zralí na ručník, ale zápas nezabalili a dobře udělali. Aktivní Defoe nejprve nechal vyniknout Carsona v brance Villy, ale v 69. minutě měl prsty ve snížení - Bale centrival, Defoe trefil tyč a Pascal Chimbonda doklepl míč do sítě. Drama se vystupňovalo osm minut před koncem. Harewood ve vápně fauloval Benta, k penaltě se postavil Robbie Keane a s přehledem snížil na rozdíl jediného gólu.

Hon za vyrovnáním vrcholil, ale šance nepřicházely. Domácí nevěděli kudy k brance, postupná kombinace neexistovala, dlouhé nákopy byly buď moc dlouhé, nebo končily na hlavách obránců vedených sebejistým Laursenem. Jenže přišel nastavený čas, v němž domácí vybojovali roh. Villans nedokázali míč na několik pokusů pořádně odvrátit, vznikl velký závar a na jeho konci stál francouzský obránce Younes Kaboul, jenž napálil odražený míč do horního rohu Carsonovy branky a srovnal na konečných 4:4.

Bod z domácího zápasu by se mohl zdát ztrátou, tou však vzhledem k průběhu rozhodně není. Tottenham ukázal, že umí bojovat a přestože stále zůstává na třetím místě od konce, jen bod před posledním Derby, rozhodně není odepsaný.

Autor: Petr Starý

Komentáře (14)

Přidat komentář
HOST*Devil

Ted u to kohoutum vyjde !

Reagovat
HOST*bary72

Myslím, že taky. Kohouti vybojujou 3 body s výsledkem 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Mozno je na moj prispevok priskoro, ale ked som tu pred sezonou tvrdil, ze Arsenal z prvej 4ky nevypadne a dokonca moze pri troche stastia bojovat o titul, tak som narazil na velky odpor, dokonca vysmech od isteho anonymneho exota, ktory tvrdil, ze Tottenham ma na lavicke reprezentantov !!! No a dnes je to 13 bodov + zapas k dobru pre Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Arsenal se vcelku pěkně kouká, to se musí nechat. Ale já pořád doufám, že se Kohouti ještě rozjedou - ten včerejšek je může nakopnout.

PS: já jsem fakt smolař - usnul jsem za stavu 2:4 ...

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to peknej zapas,ale ja spu*s nenavidim jako spravnej Gunner takze sem pral ville,ale ta to docela solidne podelala.A spu*s-pekny nakupy Kaboul i Bale sou skvely posily a toho Benta mohli nechat v Charltonu protoze za ty prachy hraje fakt tuzku.

Reagovat
HOST*

pri stavu 1:4 jsem stale veril, ze kohouti jeste alespon vyrovnaji a tak se i stalo!!! nadherny zapas, kohouti hraji snad nejpeknejsi fotbal v cele premier league:), ikdyz treba porad nevyhravaji, je radost se divat na tu ofenzivni hru.. moc jim fandim! come on spurs!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal hraje mnohem lepsi fotbal u spuds to tam taha jen bale.

Reagovat
HOST*-PeCa_08-

pica musis v kazdem prispevku rikat ze arsenal hraje nejlepsi fotbalM???

Reagovat
HOST*spurs

zapas bol pre mna na infarkt a ked bolo 1:4 tak som cakal ze Levy vytiahne transparent: "martin you're fired" na oslavy 125 rokov...

zase sa mi len potvrdzuje, ze Jol nedokaze dat dokopy nejaky system hry a bud po sezone odide (momentalne nieje nikto kvalitny volny aby nastupil za neho) alebo mu treba zohnat dalsieho asistenta (ako napr T. Adams v pompey) na trenovanie obrannej fazy.

hodnotenie hracov (1-5 ako v skole):

robinson 4 (na zaciatku to vyzeralo, ze konecne zachyta)

chimbonda 3 (casto cez neho prechadzali hraci)

dawson 3 (nic nepokazil ale neposobil nejak ukludnujuco)

kaboul 1-2 (super nakup, od zaciatku sa mi pacil. gol to len potvrdil aj ked padol z offsidu)

bale 1-2 (prvy polcas super 1, druhy na 2 asi mu dochadzali sily)

tainio 4-5 (netusim co bola jeho uloha na hrisku ale kazdopadne najslabsi hrac)

zokora 2 (odohral dobry zapas, cisto odoberal lopty. ocakaval by som vsak viac iniciativy a nejakej zodpovednosti na jeho pleciach)

huddlestone 3 (z dialky branu netrafil, rohy by mal kopat lennon a on ist na hlavicky, posobil zbrklym dojmom a kazil casto rozohravku)

lennon 3-4 (este po zraneni nieje vo forme, okrem jednej strely laursenovy do hlavy nic)

berbatov 2-3 (snazil sa ale nejde to, forma zatial nieje ako minuly rok. gol beriem ako samozrejmost z pozicie odkial ho daval ked nik okolo neho nebol, kazdopadne nas najlepsi utocnik stale a hru bez neho si neviem predstavit)

keane 3 (myslim, ze by mal hrat lavu zalohu kedze tam nas tlaci bota a Bale obranu(aj ked obranca nieje nejaky dobry), snazil sa a bojoval ale cakam viac)

subs:

bent 3-4 (okrem penalty na neho som ho v kontakte z loptou nevidel poriadne, stale si stojim za tym, ze to bol zbytocny nakup)

defoe 2-3 (mal by hrat z berbatovom zaklad a keane na lavom kridle, z kazdeho dotyku s loptou hrozil...)

jol 5 (ziadna organizacia hry, takticky nic moc, striedania by take urobil kazdy, chyba nasadenia tainia, mal by nakopnut robinsona k lepsim vykonom vynechanim zo zakladnej zostavy v najblizsich par zapasoch, nakup benta uplne zbytocny, nutne kupit lave kridlo)

Reagovat
smazaný uživatel

Robinson totální tragéd, už by ho z tý brány měli vyhnat, jinak se to nikam nepohne. Dále se mi nelíbí střed obrany a nemusím ani Keana, který brzdí hru a dost kazí.

Sestava: Černý - Chimbonda, Kaboul, Dawson (bohužel tam nikdo jiný momentálně nejde dát), Lee - Lennon, Zokora, Huddlestone, Bale - Berbatov, Defoe

Do středu zálohy by mohl i Malbranque místo Zokory, který má špatnou rozehrávku. Btw., Jenas je zraněný?

Reagovat
HOST*spurs

ano jenas je zraneny.

ideal zostava podla mna:

robinson (mal by chytat cerny momentalne, tvralo nie)

chimbonda-kaboul-dawson-bale

lennon-king-jenas-keane

berbatov-defoe

lavka na europu: cerny,rocha,taarabt,bent,zokora,lee, malbranque

+dalsie alternativy

Reagovat
HOST*Maty

na tento zapas jsem mel vsazeno na neprohru tottenhamu vyslo

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo dost husté

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele