37. kolo
03.05.2008 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Spurs vítězství na Madejski Stadium uhájili

Tottenham se sice na půdě zachraňujícího se Readingu ujal brzy vedení, pak ho ale zejména v druhé polovině utkání jen křečovitě bránil a vyrážel sporadicky k nebezpečným brejkům. Hrdinou Spurs se tak v 16. minutě stal kapitán mužstva Robbie Keane.

V základní sestavě Readingu se neobjevil český internacionál Matějovský, přičemž ve středu záložní řady od první minuty operovalo duo Bikey – Harper. Dostal se na hřiště v 65. minutě a i jeho příchodem se hra Royals značně zkvalitnila.

Do zápasu vstoupili přeci jen aktivněji hosté, měli míč častěji na svých kopačkách a v 6. minutě dokonce Gilberto našel Benta v pokutovém území, jenž se sice dostal k zakončení hlavou, ale v krkolomné pozici zamířil dost nepřesně. O minutu později zase pronikl Jenas, upadl, jenže Malbranque přesto jeho akci zakončil střelou, která však notně minula branku soupeře. V minutě 10. zase Malbranque našel Benta, jehož povedenou střelu levačkou navíc z otočky však Hahnemann lapil. Malátný Reading ale nakonec povolil už v 16. minutě. Hostující fotbalisté perfektně zakombinovali ve středu hřiště, Bent výborně načasovanou nahrávkou uvolnil na levé straně Keana, před nímž se svalil jeden z obránců Readingu a irský kanonýr tak mohl s obdivuhodnou lehkostí zamířit k protější tyči. Hned po rozehrávce pak Kitson podobně jako o chvíli předtím Bent na druhé straně nahrával Litovi, ten však na rozdíl od Keana střílel vysoko nad.

Po faulu na Malbranqua, jemuž předcházela pohledná kombinace Francouze s Jenasem, navíc zahrával přímý volný kop v nebezpečné vzdálenosti od branky Keane, jenže Hahnemann se proti jeho povedené střele, jak se patří, vyznamenal. Ve 24. minutě už to mohlo být dokonce 2:0 nebýt hrubé chyby čárového rozhodčího, který odmával neexistující ofsajd Malbranquovi, jehož krásně vysunul Keane. Francouzský křídelník navíc poté i skóroval. V minutě 28. táhl Bent přečíslení Tottenhamu 3 na 2, ale ne a ne půjčit balon někomu z nabíhajících spoluhráčů (Malbranquovi či Keanovi), a tak vynikající možnost vyzněla do prázdna. Jedna z mála šancí Readingu – střela Hunta z hranice pokutového území – příliš Černého nepostrašila. Ve 42. minutě po dlouhé době opět vystrčil růžky Tottenham a byla z toho velká šance, kterou ale zmařil včasný skluz domácího obránce na ve vápně zakončujícího Keana.

I druhé dějství načal aktivněji Tottenham. Kapitán Kohoutů Robbie Keane byl ve 48. minutě nalezen ve vápně absolutně sám Dawsonem, ale jeho prudký centr na druhou tyč zvládl Malbranque usměrnit jen do boční sítě. Za dvě minuty zase bravurní akci Spurs zakončoval Bent jen do padajícího Shoreyho. Nejaktivnějším z domácích byl zřejmě Leroy Lita, právě on mohl v 55. minutě vyrovnat, z úhlu ale Černého neprostřelil. Na další šanci domácích se podílel právě Černý, když jeho výhoz nepustil k jednomu z Kohoutů Hunt a byla z toho šance Bikeyho po nahrávce Lity, jenže kamerunský defenzivní záložník střílel jen do hlavy obětavě blokujícího Zokory. Ve snaze vyrovnat poslal Steve Coppell na hřiště i Marka Matějovského a ten se mu hned odvděčil zajímavou střelou z hranice vápna, která naneštěstí pro Royals neměla gólové parametry. Chybělo možná takových 20 čísel.

Reading následně přikoval Spurs k jejich pokutovému území a tlačil a tlačil. Jenže střela pořád žádná, a tak z brejku zahrozili hosté, když Bent nastřelil tyčku. Zanedlouho našel Shorey na přední tyči Kitsona, který ale nezacílil ideálně. V 80. minutě ještě z dálky zkoušel marně štěstí Ingimarsson. O pět minut později si na Černého nepřišel ani Kitson se svou jedovatou střelou z úhlu a domácí fandové začali čím dál tím mohutněji hnát své ovečky kupředu.

Pomohlo to, jenže jen z části, bravurní pokus Roseniora ještě trochu tečovaný však neskutečným tygřím skokem zlikvidoval Černý, dost možná jeden z hrdinů zápasu. Tottenham se pak už úspěšně bránil nějakému soustavnému tlaku soupeře a naopak ještě zaútočil Jenas.

Napínavé utkání tedy skončilo výhrou hostujících Spurs, kteří si tři body zasloužili hlavně za výkon v první půli, pak už představoval Reading Kohoutům zdatného soka. Reading domácím vítězstvím dotáhl Fulham, jenže porazil alespoň jiného z konkurentů Royals v boji o záchranu, Birmingham. Bude to ještě tuhý boj!

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

readingu jde o moc slepicim o nic 2 1

Reagovat
Devil

Reading bude hrat jak o zivot. tip.-2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reading je kriticky ohrožený, vsázím na to, že neprohraje. Tottenham může být nepříjemný, ale o nic mu už nejde a jejich výkony jsou jako den a noc. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Reading bude bodovat naplno ..udela velký krok k záchrane ....domací prostředí je velke plus !!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele