22. kolo
12.01.2008 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Everton FC - Manchester City 1:0

Velmi důležitý zápas pro oba týmy dopadl lépe pro domácí fotbalisty. Utkání nabídlo poměrně nudné, ale vyrovnané představení, ve kterém padl pouze jeden gól. Ten měl na svědomí obránce Lescott.

Po vzájemné úvodním oťukávání zahrozili jako první hosté. Přesný centr našel Vassella, jehož střela byla zblokovaná jedním z domácích stoperů. Podobně dopadla na druhé straně střela Lescotta. V 21. minutě Cahil přihrál Anichebemu, který se hnal do šance, byl však odzbrojen.

Zanedlouho si Everton vypracoval největší příležitost prvního poločasu. Cahilla nejprve vychytal gólman Hart, míč se vrátil zpět k australskému reprezentantovi, ten ale nedokázal z úhlu trefit odkrytou bránu. V 31. minutě padl první a zároveň poslední gól utkání. Roh Artety hostující obránci sice dokázali ještě odvrátit, ale míč se ke španělskému středopolaři dostal znovu a po jeho centru vstřelil branku obránce Lescott.

Střelu z dálky vyzkoušel také domácí kapitán Phil Neville, úspěšný však nebyl. Hned z protiútoku pálil nad hostující Corluka. Toffes si už ovšem své vedení udrželi, a proto po čtyřiceti pěti minutách nad svým soupeřem zaslouženě vedli 1:0.

Manchester vstoupil do druhé půle výborně a svého soupeře dostal po tlak, ve finální fázi však pokaždé selhal. Svěřenci Davida Moyese působili velmi bezradně a své vedení se navýšit nepokusili, spíše jen pečlivě bránili. Z ničeho nic se však do velké příležitosti po rohovém kopu Artety dostal Cahill, povedeným zákrokem jej vychytal Hart.

V závěru utkání přišli dvě příležitosti Manchesteru, ale obě zlikvidoval domácí gólman Howard, Everton tak mohl začít slavit nesmírně cenné tři body, které jej posunou v tabulce už dokonce před jeho dnešního soupeře.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (14)

Přidat komentář
Devil

I kdyz v tabulce to tak nevypada , tak si myslim ze Everton ma lepsi team nez City a doma neprohraje . Tip.-3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle bude zajimavy zapas. Myslim ze Manchester C. ma velke ambice na titul. proto tip: 1:2...go go Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně taky nejsem velkej optimista,naši výhru bych považoval za překvapení protože Evrton na rozdíl od city hrajou hodně srdcem a s velkým nasazením a to nám moc nesedí!

Reagovat
smazaný uživatel

tak, jak jsme nebyli dlouho v tv, tak teď jsme tam skoro pořád což je samozřejmě dobře. k zápasu asi tolik: bude to těžké everton má ve svých řadách opravdu srdcaře, nesmí je nakopnout jejich úvodní gól, pak to bude složité. samozřejmě věřím našim, výhra v newcastlu byla zasloužená, že druhá výhra venku v řadě ? snad sven něco vymyslí. k těm ambicím na titul od mickee jsem zdrženlivý, je to sice hezká myšlenka, která se líbí fans city, ale přátelé, buďme při zemi. když se dostanem do uefy budem rádi. podívejte se, jak nám fc a zmiňovaný everton a ostatní šlapou na paty. stačí dva zápasy a je to zas někde jinde. každopádně výhra bude super, ale beru i bod za remis. čus

Reagovat
smazaný uživatel

Man.City a boj o titul ? Spis bych to nazval boj o udrzeni nadeje zahrat si Uefu jak uz tu napsal podobne kolega . Ale i to neni jiste do konce sezony jeste daleko a nasledujici duel s Evertonem nebude podle me pro Citizens jeden z tech na kterej budou vzpominat v dobrem . tip:2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Však von tě ten smích v budoucnu přejde

Reagovat
smazaný uživatel

To kazdyho !

Reagovat
smazaný uživatel

Sem rád že to bereš humorem

Reagovat
Devil

zatim nepresel .

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý zápas. Everton prožil v pohárech nehezké období a chce se fans rehabilitovat, tak uvidíme. Jelikož ManCity venku zrovna nezáří, zkusím tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nejtěžší zápas na tipování tohoto kola! Po nevydařeném vystoupení Evertonu v pohárech (ačkoli s Chelsea to byla až v nastaveném čase trochu smolná prohra) zavazuje domácí podat svůj vysoký standart při domácích zápasech. Citizens se ovšem stále vezou na vlně opojení z umístění zajišťující Ligu mistrů. Tlak fanoušku není vždy jednoduché ustát a tak se na Goodison Parku zrodí pro obě strany přijatelná remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

Everton šlape jak švýcarské hodinky a už se bodově dotáhl na rivalské FC. Naopak ManCity opět ukázali, že jsou hlavně mužstvem spoléhajícím především na domácí trávník. A koukám na tabulku, jak je to krásně od 4. do 7. místa bově vyrovnané, to slibuje pěkné drama.

Reagovat
smazaný uživatel

zápas mně svou úrovní nezklamal, první půle z naší strany byla opět "dietní" (myslím tím nemastná a neslaná), komentáře k zápasu a ke hře city naprosto korespondovali. v záloze nemáme režiséra, útok v sobotu nic moc. jak by se nám hodil třeba santa cruz !! na naší hře, nebo na zápasech které hrajem venku je až moc vidět, že nám jde jen o bod. to se v anglii nenosí mister eriksson.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sto schrnul za mě=stoprocentní souhlas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele