16. kolo
08.12.2007 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Sunderland AFC 2:0

Lepší zápas si Andrej Ševčenko snad nemohl ani přát. Nejenom, že díky zranění Didiera Drogby nastoupil už od začátku, ale také vstřelil vítězný gól a zařídil tak Chelsea již třetí výhru v řadě, díky které si i nadále udrží v tabulce třetí pozici.

Blues od začátku utkání ukazovali, kdo je na hřišti pánem a bylo jen otázkou času, kdy vstřelí první gól. Hned v úvodní minutě si vypracovali příležitost, jenže Wright-Phillips výborné přihrávky Ashleyho Colea nevyužil a zamířil vedle. Zanedlouho zahrozil po rohu Joe Colea útočník Kalou, ovšem ani on nebyl úspěšný. Síť rozvlnil až v 23. minutě Andrej Ševčenko, který se prosadil hlavou po centru Salomona Kaloua. Sunderland poprvé vystřelil na bránu Carla Cudiciniho až za dalších deset minut, ale rána Kenwyna Jonese postrádala razanci. Dvojice Ševčenko – Kalou málem přidala i druhý gól. Ukrajinský útočník však prováhal ideální čas k zakončení a z jeho příležitosti nakonec nic nebylo.

Na druhou půli přivítal hráče hustý déšť, které postupně ještě sílil. Ševčenko pokračoval ve svém galapředstavení i po přestávce a svými dravými průniky zaměstnával hostující obranu téměř permanentně až do konce zápasu. Výkon Sunderlandu se nezlepšil ani ve druhém poločase, takže londýnská obrana s bezzubým útokem Black Cats moc práce neměla. Na konečných 2:0 zvýšil zásluhou stopera Alexe záložník Frank Lampard v 75. minutě, kdy využil nedisciplinovanosti hostů a po faulu na brazilského reprezentanta bez problémů proměnil nařízený pokutový kop. Hráč Sunderlandu Liam Miller v závěru utkání neudržel nervy na uzdě a po strkanici s Pizarrem uviděl červenou kartu, která velmi rozzuřila trenéra Roye Keana.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (8)

Přidat komentář
Devil

Fandit budu Keaneovcum , ale myslim ze me to bude prd platny .tip.-2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nemá cenu kalkulovat. Chelsea doma vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

I v tomto zapase se budeme modlit a cekat na prekvapeni a snit o remize.

Reagovat
smazaný uživatel

SUNDERLAND ..!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

... na Gordona, pokud bude ve formě tak tipuju 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea po odchode "portugalskeho taktika" zacina hrat konecne otvoreny atraktivny futbal. Pri ucasti vsetkych hviezd tip - 3:1;

Reagovat
frank

Bude to těžký zápas, můj tip 2:1 pro CHELSEA

Reagovat
Devil

Scheva dobre zastoupil zraneneho Drogbu . Preju mu to jen at se chytne !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele