18. kolo
22.12.2007 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Villans doplatili na bídnou koncovku a jen remizovali

Poměrně atraktivní podívaná se odehrávala ve Villa Parku, přestože nakonec přihlížející viděli jen dva góly. Obě branky se vtěsnaly do první čtvrthodiny zápasu, ale rozhodně nelze říci, že by se zbývající minuty nic nedělo.

Do utkání vstoupily obě strany nadmíru aktivně a už v 6. minutě zahrával nebezpečně přímý kop Elano, ale výtečně si k tyči pro balon doskočil Carson. Přesto se diváci na Villa Parku dočkali gólu přeci jen velmi brzy. V 11. minutě potrestali Citizens z brejku zbytečnou ztrátu míče uprostřed hřiště, když Petrov našel Bianchiho nízkým centrem, ten se jakoby nic zbavil Laursena a zblízka s přehledem skóroval. Villans ale smutnili jen tři minuty, po tak krátké době totiž přišlo vyrovnání z kopačky Carewa. Ten si bravurně zpracoval dlouhý míč, obtočil se okolo Richardse a v kleštích zvládl překonat mladého golmana hostí Harta. Od vyrovnání neuplynulo ani deset minut a už mohli jít domácí do vedení. Po hrubce Harta však Laursen hlavičkoval do odkryté svatyně jen příliš slabě, a tak odkopával téměř z brankové čáry Ball. Ve 26. minutě si v krátké době vybral Hart už svou druhou slabší chvilku v zápase a tentokráte ji Agbonlahor podle názoru mnohých potrestal, nicméně ani on nehlavičkoval do nekryté sítě nikterak razantně. Elano pravděpodobně přišel s odkopem až příliš pozdě – v době, kdy už míč překročil brankovou čáru. Každopádně rozhodčí gól neviděl, a proto trval i nadále nerozhodný stav. Ovšem ve 32. minutě si Hart spravil značně reputaci, když vychytal ve vyložené šanci Carewa, za pomoci tyče udržel Aston Villu ve hře o tři body. Touto gólovou možností skončila také přehlídka důležitých okamžiků první půle.

Druhý poločas zase tolik tutovek sice nenabídl, nicméně dál diváky bavil, o tom není sporu. V 53. minutě nejprve pálil Agbonlahor z voleje mimo branku a v minutě 78. zahrozila Aston Villa tentokráte prostřednictvím Carewa ještě vážněji. Všechno udělal norský snajpr dokonale – pronikl zleva do vápna, přehodil si míč na silnější pravačku, ale to zakončení? Ouha! Div, že netrefil rohový praporek, přitom mohl být hrdinou. V 81. minutě zas Petrov střílel mimo ve slušné šanci. Z posledních pár řádků je patrné, že byla Villa rozhodně aktivnější a páté Citizens k ničemu nepouštěla, problém je však v koncovce. A aby toho nebylo málo, tak 83. minutě mohl Reo-Coker poslat do velké šance Agbonlahora, ale ten lidově řečeno míč "zadrbal" a obral ho o něj Ball. To bylo vše. Aston Villa už pak nijak nezahrozila a přestože celý zápas soupeře drtila, musí se spokojit jen s remízou.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Devil

Villans v poslednich zapasech stratilo hodne bodu , daji asi do zapasu vice chtice a bojovnosti , proto myslim ze doma vyhraji !Tip.-2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Villans poslední dva zápasy doma prohráli, mohli by prohrát i ten třetí, nevím, nevím... na každý pád to bude zajímavý zápas, nám se venku nedaří, třeba to ve villa parku vyjde. loni,kdy jsme byli tak trochu ve sračkách, tak jsme tam vyhráli. v birminghamu se nám daří, tak proč bychom neměli přivézt tři body ? na férovku: nabízí se mi opět pro nikoho nic neřešící remíza. zápas je v sobotu na galaxii od 4:00 p.m., tak se budem určitě dívat. no, pokud galaxie "půjde" jako minulý týden, uvidím tak akorát "hnědý" prasátko !! čus fans city i ostatní !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze Aston Villa doma vyhraje a City se bude pomale propadat na sve misto do stredu tabulky !

Reagovat
smazaný uživatel

Pikantní souboj. Aston Villa v posledních zápasech zaváhala a potřebuje nutně sbírat body. Právě ManCity jsou venku zatím nevýrazní. Ale asi bude plichta. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

všem fans man. city, všem fans anglické kopané přeji hezké prožití svátků vánočních, pěkné sledování zápasů premiership a do nového roku 2008 hlavně hodně zdraví !! vše ostatní přijde !! čus.

Reagovat
smazaný uživatel

No já už doufám že by Villans mohli vyhrát docela bych si to přal....fakt je ten že dva zápasy doma nevyhráli ale je taky třeba říct že jim to tam prostě nepadá i když šance mají a patřičný tlak taky...... ale že by měli porazit City nevím nevím ........každopádně Vám všem přeju Krásné Vánoce a hráčům Villans jako dárek tři body!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele