18. kolo
22.12.2007 13:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Arsenal dále vládcem Londýna

Arsenal se ode dneška může považovat za nekorunovaného krále Londýna. Po skalpech West Hamu, Fulhamu a Chelsea si připsal na své konto již podruhé vítězství nad svým největším rivalem – Tottenhamem. Hrdinou zápasu se stal mladičký Dán Bendtner, který svým prvním gólem v Premier League vystřelil Arsenalu vítězství 2:1.

Zápasu nechybělo nic – nudné pasáže, zejména v první půli, penalta a hlavně napínavý závěr se šťastnějším rozuzlením pro domácí Arsenal.

První poločas byl vskutku jen slabým odvarem toho druhého. Přitom začal zápas slibně. Už ve druhé minutě nabyl Adebayor Flaminimu, jenž pálil jen těsně vedle levé tyče. Pak se ale hrálo celý zbytek poločasu prakticky jen uprostřed hřiště. Za zmínku stojí jen tři solidní příležitosti, ale to je vše. Ve 28. minutě našel Hleb v nebezpečné palebné pozici Eboueho a Robinson musel prokazovat výtečnou formu posledních dní. Pak až v minutě čtyřicáté poprvé zahrozili i hosté, po výtečné práci Keana s Lennonem pálil těsně mimo Boateng. O dvě minuty později vybojoval rohový kop Sagna a z následného centru vytěžil Toure nebezpečnou hlavičku, kterou však vyrazil Robinson.

Krátce po změně stran se poprvé měnilo skóre. Ve 48. minutě předvedl Arsenal oku lahodící akci, která také po právu skončila prvním gólem zápasu. Do prostoru se výborně uvolnil Fabregas a pak překrásně patou daroval už desátou branku v sezoně Adebayorovi. Hned o minutu později to mohlo být už 2:0, ale hrubku O’Hary nepotrestal přesnou střelou Fabregas. Pak už však začal hrát dopředu i Tottenham. V 65. minutě ještě ohromnou šanci po parádním pasu Lennona spálil Keane, když z malého vápna nastřelil břevno, ale o minutu později už se mohli hosté radovat z vyrovnání. I tato úspěšná akce si zaslouží obdiv. Na míč za obranu si naběhl Keane a po příkladu Fabregase patičkou uvolnil Berbatova a ten i s přispěním teče bránícího obránce propálil Almuniu - 1:1.

V 72. minutě poté přišel zřejmě klíčový moment zápasu. Toure v pokutovém území sestřelil Berbatova a sudí Styles nekompromisně nařídil penaltu. Míč si postavil osvědčený exekutor Keane, jenomže s nabídnutou příležitostí nenaložil vůbec dobře a Almunia jeho pokus zneškodnil. O čtyři minuty později přišla pro Tottenham další rána. Arsene Wenger se odhodlal ke střídání a mladík Bendtner nahradil nevýrazného Eboueho, jehož opět napravo zastínil Sagna. Dánský reprezentant se okamžitě stal hrdinou. Na gól znovu přihrával Fabregas, tentokráte vybídl dánského útočníka ke skórování hlavou. Konec zápasu si už domácí pohlídali a nedopustili další pokračování dramatu.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (73)

Přidat komentář
Devil

Dalsi Londinske derby !I kdyz bych pral body Tottenhamu tak si myslim ze Arsenal doma vyhraje !Tip.-2:1

Reagovat
smazaný uživatel

přeji kohoutům, aby konečně nad arsenalem vyhráli !! trochu mi to připomíná slavii, když prostě nemohla v dobách minulých porazit spartu. spurs se zvedaj, teď nás v krátké době dvakrát porazili (man. city), a proto výhra kohoutů by nám hrála do karet v případě našeho vítězství ve villa parku. věřím, že pod ramosem sever londýna v sobotu ovládnou fans spurs !! už je na čase ! tip: ostrá 2 !!

Reagovat
Kily

já ti do toho nechci mluvit, ale ty si opravdu myslíš, že budete hrát s Arsenalem o titul? Podle mě budou Citizens hrát o Pohár UEFA a jedním ze soupeřů bude Tottenham, tudíž by pro ně z tohohle zápasu byla rozhodně lepší jednička

víš, jak se to říká: lepší Tottenham v hrsti, než Arsenal na střeše

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

přát si muzes cokoli ale spu*s nemaj sanci,tak je to daný na severu londýna je jeden klub-Arsenal.

Reagovat
Devil

Tottenham musi vyhrat a Manchester se dostane do cela tabulky !

Reagovat
smazaný uživatel

Kanonýři zvítězí.Jedno kolik,ale 3 body zůstanou doma a tečka.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal je favorit , ale doufam ze Tottenham potvrdi svou momentalni formu a Gunners hodne podusi !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, další londýnské derby ! Favorit je jasný, Kohouti se zmůžou maximálně na bod. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Budeme doufat v zaklopitnuti Arsenalu.

Remiza by byla prijemna.

Reagovat
smazaný uživatel

fandim Man utd...a tak by bylo dobre kdyby Arsenal klopytl...ale osobne si myslim 2-0 pro domaci

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal vyhraje 3-0......Gunners forever

Reagovat
smazaný uživatel

No já nevím, škoda, že se nehraju u Tottenhamu, protože to byli často "pouze" remízy pro Tottenham, pamatuju ty zápasy, když sem tam byl na stáži. Za dob Lehmana to byl samý gol v 90. minutě. Vždycky krásná podívaná a zápasy byli pořádně vyhecovaný. Což je asi jasný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě tip. 2:1.

Reagovat
bakasa

Arsenal vyhraje 3:1,Spu*s mají přílíš velkou marodku na to aby mohli bodovat.

Reagovat
smazaný uživatel

eboue hra stredopoliara? a to preco kdo je zraneny v strede pola?

Reagovat
bakasa

Na tom byls kde prosimtě??? Eboue vůbec nebude v základu

Reagovat
smazaný uživatel

remíza by se hodila,pro všechyn strany ... pro tottnham dobrý bod s venku,navic od rivala, pro United-to bysme šli do čela v případě výhry,a pro Chelsea- by pokud vyhraje stahla naskok,diky prohre prave na Arsnealu

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych s bodováním spuds vůbec nepočítal.. Arsenal hraje doma a navíc spuds bojujou s celkem obsáhlou marodku.. můj typ 3:0 pro GUNNERS.. Uz se těším až zase uvidím ty jejich nasrane fans odcházející předčasně ze stadionu.. To byl nádherný pohled, jak sme hráli na white shit lane..

Reagovat
smazaný uživatel

sice nám chybí SEDM obránců, ale i s tím našim jedním zdravým obráncem to hotentotům pořádně osladíme, z našeho vápna jim uděláme to co udělali Němci z pláže OMAHA pri operaci Overlord - tzn. místo absolutní hrůzy......požene nás naše nenávist a Keano s Berbsem něco zajímavého vpředu vymyslí.......každopádně to bude abnormálně tvrdé derby....jsem zvědavý na vytočeného Wengera (to je ten co má rád mladé chlapce), když bude dávat dohromady ty své rozkopané hotentoty ....COME ON YOU SPURS!

Reagovat
smazaný uživatel

ale bruce z dejepisu si mel urcite za 1* kdyz tady vytahujes overlord.Tak bys potom mel vedet jak overlord dopadnul-totální porážka nácků.Urcite to nebudeme mit lehky ale rozsekame vas.

Reagovat
smazaný uživatel

Si vtipný bruce.. Ale proč ne? Každý věří svému týmu.. A jak říká mysman - totální porážka nácků..

A narážka na AW "to je ten co má rád mladé chlapce" fakt super.. Popadal sem se za břicho. Možná je to jediný způsob jak nás dneska znemožnit, proč ne, když ti to udělá radost..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jenom doufam ze to bude dobrej fotbal. A myslim si ze to Arsenal vyhraje a udrzi si prvni misto.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim si že bue remíza... mám na to i vsazeno.... takže 1:1

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo bude na pravo obrany sagna?ved eboue je lespi podla mna ;)

Reagovat
smazaný uživatel

v Arsenalu jsou nové poměry.. Sagna se na kraji obrany zabydlel skvěle a Eboue když nastoupí hrává pravého záložníka. Některé zápasy co jsem viděl měl dobré, ale v některých se mi moc nelíbil.. každopádně je to skvělý player.

Reagovat
smazaný uživatel

To si asi nevidel zadnej zapas gunners, sagna hraje letos lip jak eboue, ten navic nastupuje pravidelne v záloze !!!

Reagovat
smazaný uživatel

videl ,,,, minuli rok hraval v obrane ale to je uz minulost ale na tak dvolezity zapas by som dal aj tak racej eboueho lebo je skusenejsi

Reagovat
smazaný uživatel

no skvely videl, ale loni...sagna jak už bylo ale uvedeno níže hraje lépe dozadu, eboue je zas lepší směřem vpřed...volba sagna - bek a eboue - zaloha...je naprosto bezchybná!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, mně se Eboue teda lepší než Sagna nejeví.. Už od začátku sezony se mně tam Eboue moc nehodí.. Sice posledních pár zápasů odehrál celkem dobře, ale spíš bych to viděl na sestavu:

______Adebayor____van Persie

Rosa____Cesc______Flamini______Hleb

a obrana je jasna..

Reagovat
bakasa

Jinak to ani být nemůže:

-----Ade-----Rvp-----

-Rosa-Cesc-Flam-Saša-

-Gael-Kolo-Will-Baky-

-------Kyslík-------

Reagovat
bakasa

Až začneš trošku víc sledovat PL,tak si můžem popovídat,ale tvoje názory jsou promiň mi,ale stupidní...Eboue tento rok nastupoval v záloze,kde teda dle mýho názoru nemá vůbec co dělat,ale nutno dodat že tam jen zaskakoval když nebylo jiné možnosti(teda občas byla možnost Wallcott,ale AW stavěl Eboueho),v obraně samozřejmě bude hrát Sagna,podle tebe je Eboue je lepší,já a myslím že nejen já vidím že lepší je Sagna,co se týče hry dopředu jakožto krajních beků tak jsou na tom s Ebouem řekl bych dost podobně,Eboue podle mě trošku líp dokázal centrovat,Sagna má zase jistější a lepší hru po zemi,nicméně Sagna je mnohem lepší v obranné činnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesne přesne

Reagovat
smazaný uživatel

ty si celi stupidni....

Reagovat
smazaný uživatel

ved ja vsetko viem ze nastupoval v zalohe

Reagovat
smazaný uživatel

to bys nemel tak divny komenty!

Reagovat
smazaný uživatel

mnel!

Reagovat
smazaný uživatel

jo ta kto te pak ale nechápu...vubec

Reagovat
smazaný uživatel

nevadi mne uz sa stebou nechce hadat....

Reagovat
smazaný uživatel

tip: 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

ktory klub je starsi arsenal alebo tottenham?

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal - 1886 , Spurs - okolo roku 1882...

Reagovat
smazaný uživatel

Teda dal bych rači Hleba napravo a Van Persieh oanmísto Ebouho dopředu...takle je to zbytečně moc defenzivni s jednim utočnikem

Reagovat
smazaný uživatel

Berbatov.

Reagovat
-Kopy-

Jj je dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

když je v ráži je to jeden z nejlepších útočníků světa , ale je strašně psychicky nevyrovnaný. Po té zahozené penaltě Keana se úplně sesypal a pak hrál hrozně, od té doby neuhrál ani jeden míč. Všiml jsem si jak byl záběr na něho, že cítí úplnou marnost a je rozladěný, přestal se věnovat hře a byl úplně hrozný. Nevyrovnanost je jeho problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Almunia,Bendtner

Reagovat
smazaný uživatel

Bendtner dal sice goal, ale pak si už ani nečutl, neuhrál jeden míč.

Reagovat
-Kopy-

taky že už ani nepotřeboval

Reagovat
smazaný uživatel

jn

Reagovat
smazaný uživatel

Nerikam, ze nejsou Spurs kok*ti, kdyz spalej za stavu 1:1 penaltu, ovsem meli dostat druhou po faulu Sagny na Taraabta, nebyla jen proto, ze Arsenal patri do big four, jinak by ji piskl urcite....na tohle by se fotbal hrat nemel....Podle me by byla spravedliva remiza, aspon podle toho, co jsem na hristi videl...

Reagovat
smazaný uživatel

jj remíza by byla spravedlivá.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by byla potom penalta vymyšlená, protože žádný faul na Taarabta se nekonal.. A pokud jde o pověst Arsenalu, že simuluje, tak dneska ste mohli vidět, že v simulování dominovali spuds.. Viz pád Taarabta, nebo nekolik simulací v řadě Berbatova.. Ta penalta faul byl, to jo, ale zbytek Berbatov povětšinu nasimuloval.. hnus.. A zákrok Boatenga na Hleba byl taky hnus.. Šel mu jednoznačně po nohách.. Nevim co dodat.. to sem od slepičího trusu nečekal.. Myslim že rozhodčí ten zápas zvládl..

Inak Taarabt bude dobrý jak prase.. už teď je hodně drzý a vychází mu to.. Pokud nepujde v Barošových stopách, tak bude špičkový kopálista..

Reagovat
smazaný uživatel

jj, některé fauly Tottenhamu byly hnus, ale o to simulování bych pomlčel!!! takový Clichy by mohl vyprávět

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud jsi dalsi ze zaslepenych kretenu, kteri nedokazou zapasy sveho tymu komentovat alespon trochu objektivne, tak prosim nepis....faul na penaltu to byl at se ti to libi nebo ne, Taarabt si tam proste Sagnu oloupal, a Sagna se otocil a podkopl ho a mic v tom rozhodne nebyl...nevim co chce rozhodci vic....asi se moc boji fanousku nebo jmena Arsenal, coz je podle me hroznej humac fotbalu...

A k tem faulum - hraje se PL a jeste k tomu dost vyhecovane derby, tak je jasne, ze se tam s nima nebude nikdo srat a jestli si to Arsenal nechal libit, tak je to jenom jejich minus...

Reagovat
smazaný uživatel

Já soudím objektivně.. Řekni mně co na tom není objektivní? Ten zákrok na Taarabta? Můj názor objektivní prostě je, že Taarabt spadl sám, tak sem to viděl já.. a proto mě nemusíš házet do pytle kreténů.. Stejně tak bych já mohl říct, že si jeden z těch kreténů, kteří sou zaujatí proti Arsenalu, což si mimochodem teď o tobě myslim.. A nevim proč bych sem nemohl psat.. těšilo mě..

Reagovat
smazaný uživatel

OK, tak dobre, nejsi neobjektivni, jenom asi trochu slepy, protoze ten faul byl proste jasny....v tom pripade to teda chapu....

A ja jsem snad proti Arsenalu rek neco spatneho? Jenom jsem poukazal na nespravedlive posouzeni jasne situace s oduvodnenim, ze Arsenal ma proste jen velke jmeno...to jsem si teda dovolil, hned jsem proti chudackum arsenalistum zaujaty... Proto taky rikam, ze pokud jsi zaslepenec, tak sem radeji nepis, protoze zaslepenost dela z lidi kaspary ....

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.. já sem to prostě viděl, slepý nejsu.. faul to nebyl.. Ale nebudem se hádat dokolečka.. to je jedno.. Ty si myslíš to, a já zas to.. Nikdo nám neřekne co je pravda.. Ale házet to na to, že to rozhodčí nepískl, protože Arsenal je z big4 je blbost. Možná se to párkrát stalo a od té doby se ta fráze furt omýlá a svádí se to na to i když to není pravda.. To může říkat každý ubožák který prohrál s týmem z big4. Kdyby toto nepískl spuds, tak se nad tím nikdo ani nepozastaví, protože slépky prostě nejsou z big4. A kdyby keano dal tu penaltu, ani nad tím nevzdechneš.. Podle toho soudím, že nemáš rád Arsenal..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem pouze zaujaty proti nadrzovani silnejsim tymum, coz se deje dnes a dene a toto bylo jen dalsi potvrzeni....a kdo si namlouva opak, asi by se mel vratit na zem ....A ze bych po tom nevzdechl - kdyby dal tu penaltu, tak by se Taarabt pravdepodobne nedostal do hry, ale to je jenom kdyby, realita je proste to, zue to rozhodci spatne posoudil a zapas tim vyrazne ovlivnil...

A k te zaujatosti - stale tu nevidim zadny dukaz, ze jsem zaujaty proti Arsenalu....Jediny klub, u ktereho si zaujatost rad priznam, je AC Milan, ktery naprosto neuznavam a sve duvody k tomu mam, ale to je vedlejsi...takze me tu prosim z niceho neobvinuj, kdyz si to nedokazes podlozit

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře.. už tě nebudu neprávem osočovat.. Takže se rozejdem v dobrém a třeba při příští debatě zdarec..

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal nic moc výkon, Tottenham byl hodně vyrovnaným soupeřem. Můžou jenom litovat toho šaška Keana, který hrál strašně špatně, spoluhráči pro něho vytvořili dvě totální šance a obě dvě trestuhodně zahodil.

Reagovat
-Kopy-

dvě ? nedal penaltu což se stane.

Hrál slušně, nahrával na gól.

Reagovat
smazaný uživatel

1.mně se teda nelíbil, Berbatov za něho dělal všechnu práci, moc toho neoběhal a ani se mu nedařilo.

2.ta nahrávka na gol byla pěkná, patou.. hezké

3.to břevno co napálil z 5m bylo co? to musí dávat v takových zápasech!!!

Reagovat
-Kopy-

Jo to břevno, pěkná střela, břevno, smůla.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle musí dávat, kor proti Arsenalu.. smůla byla, ale ta penalta mne nasrala. Prostě Keane prohrál zápas. tečka

Reagovat
-Kopy-

ty si ale šmejd

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Když porovnám utkání Big Four z minulého víkendu a toto utkání, tak to je jako nebe a dudy.

Minulý víkend totální nuda, todle parádní mač.

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Nezbyva nez souhlasit...byl to skvely zapas...

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně sem si tipnul na 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel i to se stává. Loni si pamatuju na několik zápasů, kdy docela spaloval i Dimitar, a Keano byl na něj pak taky naštvaný..Ale letos je teda Robbie ve svém velkém stínu..Útok táhne pouze Berbatov..Dával bych víc šancí Defoeovi..Bent je z těch 4 na tom asi nejhůř no..Ale smoli mě to furt, chtěl jsem si udělat vanoce už dnes :( Aspon Wigan přivezl bod :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele