29. kolo
03.03.2007 13:45 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

MANCHESTER VYLOUPIL ANFIELD ROAD

Manchester United se opět přiblížil k zisku mistrovského titulu. V předehrávce 29. kola svěřenci Sira Alexe Fergusona zvítězili na půdě Liverpoolu a ukončili tak jeho třicetizápasovou sérii bez porážky na domácím hřišti. Jedinou branku utkání dal až v nastaveném čase John O'Shea...

Oba týmy nastoupili v takřka kompletním složení. Hostům chyběli pouze bez Solskjaera a Fletchera, Liverpoolu zase chyběli dlouhodobě zranění Kewell s Luisem Garciou. Fit byl naopak Crouch, který odložil operaci zlomeného nosu.

Zápas se podle očekávání hrál ve vysokém tempu, ovšem v první půli s minimem šancí. Po úvodních zahřívacích pokusech Aggera, Ronalda a Gonzaleze měl tu první opravdu velkou až ve 27. minutě Riise. Norský útočník vypálil z trestného kopu a Van der Sar měl štěstí, že míč jen těsně minul jeho pravou tyč. Asi nejhorším mužem prvního poločasu byl Vidič. Obránce Manchesteru neoplýval jistotou a jedna z jeho chyb málem vedle k inkasované brance. Ve 31. minutě Vidič až příliš váhal s odkopem, Bellamy ho obral o míč a před prázdnou bránu servíroval gólovou přihrávku, naneštěstí pro domácí ale byla na nabíhajícího Kuyta až příliš rychlá.

O přestávce vzplanuly vášně. Během odchodu do kabin se do sebe v útrobách stadionu údajně slovně pustili Carragher a manažer Ferguson a zasahovat dokonce musela policie.

První minuty druhé části hry přinesly drtivý tlak domácích. Ve 46. minutě pálil po Kuytově centru nad Gerrard. O minutu později vysunul Kuyt Bellamyho a ten mířil sám na Van der Sara. Jeden z obránců se s ním však stihl vrátit a nedoraznou koncovku velšského útočníka nakonec nizozemský gólman s lehkými obtížemi zneškodnil.

Tlak Liverpoolu pokračoval a v 50. minutě dokonce skončil míč v síti. To Gerrard rozehrál nacvičený rohový kop na Riiseho a ten z 25 metrů vypálil. Jeho střelu ještě Sissoko tečoval k Bellamymu a ten překonal Van der Sara, radost mu však zdviženým praporkem zkazil pomezní rozhodčí.

Riise to z dálky zkusil ještě jednou, rána z 52. minuty jen těsně minula levou šibenici. Poté nastaly dlouhé minuty bez nějakých vážnějších šancí proložené šesti střídáními. Ze hřiště musel i Wayne Rooney, kterého nevybíravým zákrokem zranil Carragher. Svého spoluhráče jakoby pak chtěl pomstít Scholes, ten se čtyři minuty před koncem zbytečně ohnal po Alonsovi a přesto že ho netrefil, rozhodčí Atkinson mu ukázal červenou kartu.

Nabídnutou přesilovku mohli Reds zužitkovat již po dvou minutách. Sám před Van der Sarem se ocitl Crouch, ale proti jeho pokusu předvedl Van der Sar zákrok dne.

Rozhodnutí nakonec přišlo v první minutě nastavení a k pramalé radosti fandů Liverpoolu se vlnila míč za Reinou. Sudí Atkinson daroval Manchesteru trestný kop po faulu na Giggse a Ronaldo poslal do šestnáctky střílený centr. Reina, před nímž přeběhl Saha, míč neudržel a O'Shea ho poslal přesně pod břevno - 0:1.

Manchester United tak zvýšil svůj náskok před druhou Chelsea již na dvanáct bodů. Blues sice mají ještě dva zápasy k dobru, jejich šance na obhajobu titulu se však stále zmenšují.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (26)

Přidat komentář
HOST*sk

manu musí vyhrať

Reagovat
HOST*sk

manu musí vyhrať

Reagovat
HOST*Gazza

Mam rad Liverpool ,ale Manchester zboznuju!MU musi vyhrat jinak to bude mit v hobě s Chelsea tezky!

Reagovat
smazaný uživatel

LIVERPOOL IS THE BEST FOOTBALL TEAM ON THE WORLD!!!

Reagovat
HOST*

AFTER MANCHESTER UNITED !!!

Reagovat
HOST*Gazza

Kde je MUFC a kde Live ??????????? hm?

Reagovat
HOST*Manu

na galaxii sport

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na tento zapas sa mooc tesim. Verim, ze live vyhra, ale zas na druhej strane by som titul ovela radsej doprial manchestru... ale nech si ho vybojuje radsej na Chelsea ako na anfielde....

2:1 (Kuyt, Bellamy - larsson)

Reagovat
HOST*nofan

No, moc velkou podívanou si o toho neslibuju. Liverpool má v týdnu Barcu a MU jasné Lille. A v lize už je vše rozhodnuté. Není co řešit - 0.

Reagovat
smazaný uživatel

v lize je vse rozhodnute si myslim ze tam neni skoro nic rozhodnute..

Reagovat
HOST*nofan

A co ti neni jasný. MU 1. a ostatni si zahrajou příště LM. A to Ars, Live, a Chelsea. Třeba Ars a Liv to ještě jasné nemaj ale prostě to tak bude. A o co jiného jde. JO - možná o UEFU a sestup.

Reagovat
HOST*

No tak dneska si L´pool vybral smůlu a v úterý s Barcelonou mu to tam napadá.

Reagovat
HOST*

To neni fér...Manchester měl dneska prohrát...

Reagovat
HOST*Gazza

Tri body doma chlapce! MUFC oleeee!!!!!!!

Reagovat
HOST*

Manchester dokazuje ze tento rok bude kralom ligy... posledne dva ligove zapasy bol jasne horsi, ale vyhral ... a to sa rata

Reagovat
HOST*Gazza

To mas pravdu.

Reagovat
HOST*

Manch.U. parada. Nevadi ze byl horsim tymem tohoto zapasu,ale po posl.fouknuti do pistalky svitilo na ukazateli 0:1 a to je to nejhlavnejsi. Na minulost prob.zap.se ptat uz nikdo nebude. Manch.U.jasne ukazal ktery tym je ten kdo letos bude slavit titul a treba nejen v lize domaci...

Reagovat
HOST*

jo a kde jeste????nysklis ze vyhraje ligu nistru???hahahaha to bych chtel videt!!!!!!ale s tim souhlasim ze byl horsim tymem liverpool hral moc dobre jenze takovy je fotbal ze!!!!a navic ja sem fanda arsenalu to je tym ktery hraje nejhezci fotbal a nema v utoku hornika toonyho strasny picus

Reagovat
HOST*

Sam ses picus!

Reagovat
HOST*

Manchester je nej nej nej nej tým na světě!!!! škoda, že tam nezůstal beckham.... fanoušci, ajko jsme já ho zbožňují stejně jako MU

Reagovat
HOST*

MANCHESTER UND SU UBOHI CHUDACI A STYMI KRYVIMI NOHAMI STRIELAJU GOLY ZO STASTIM A NA CELE DEBILOV S RONLDOM KTORY SIMULUJE AKO BLAZON Z CVOKHOUSE

Reagovat
HOST*

ty zasranej Čobole nauč se psát debile,zmrde,kokote,čůráku a nezáviď

Reagovat
HOST*

NEMAM RAD ANI JEDNEHO VSETCI SU LAVY LENZE MAN VYHRAL LEBO RONALDO STRATIL TO VAJCO A BOLA PENALTA

Reagovat
HOST*

PARDON NE PENALTA ALE PRIMY NENI TO FUK SYMULANT JAKO SYMULANT

Reagovat
HOST*

A co tech dalsich 10 hracu co je na hristi co s Ronaldem?Porad MUFC predvadi jeden z nejtvrdsich fotbalu! Na ostrovech se hraje nahoru a dolu a nepiska se tam kazda picovina jak napr.v Portugalsku atd.V jinem klubu je takovich Ronaldu mnohem vic. Jste proti MUFC zaujati a to je vse.Tak nezavidte ze je momentalne jeden z nejlepsich klubu na svete!!!!!!!!!!! MUFC oleeeeee

Reagovat
HOST*

A navic Ronaldo nebyl pred tim golem faulovan.To byl Giggs: Priste se poradne divej hnupe!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele