Přátelské zápasy - mezistátní Přátelské zápasy - mezistátní

08.09.2021 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Vydra v posledním momentě utkání s Ukrajinou alespoň zremizoval

Česká reprezentace zakončila velice rozpačitou zářijovou pauzu přiléhavým způsobem - utrápenou remízou v přátelském utkání s Ukrajinou, kdy Stanislav Tecl v koncovce dvakrát pomáhal rozezvonit bližší tyč soupeřovy branky a vyrovnání přinesla až poslední vteřina. Jaroslav Šilhavý tak v čele národního týmu prožil svou první remízu v osmi přátelských duelech, kdežto Ukrajina protáhla svou remízovou sérii (mimo Euro) na šest zápasů.

Přátelský zápas v Plzni začal pěkně zostra - zbytečným Zinčenkovým skluzem kolíky napřed do Havlova kotníku, který byl ve druhé minutě potrestán poněkud benevolentní žlutou kartou.

O něco později se už začal hrát i fotbal. A hned mohlo zahřmít ve prospěch Čechů. Zmrhal přesným polocentrem vyslal na zteč Tecla, který si míč potáhl kolem váhajícího Bojka, ale Kryvcov si ve skluzu zahrál s pravou tyčí biliár a nějakým zázrakem udržel míč před čarou.

Následovaly například Sadílkova hlavička ze zajímavé pozice mimo či Zmrhalovo a Součkovo ostřelování ukrajinské klece z větší dálky. To Ukrajinci si vystačili s jednou nebezpečnou akcí a okamžitě udeřili: ve 27. minutě podnikl po pravé straně rychlý výpad Tymčyk, narýsoval horizontální přihrávku na zadní tyč, kde se Pešek vykašlal na pronásledování Kornijenka schovaného za Coufalovými zády, a krajní bek nekompromisně propálil bezmocného Staňka.

Vzápětí hosté ožili, ale další hlasité slovo měl opět český tým. Sadílek šikovně protečoval Teclův jemný centr z levé strany, který Bojko levou rukou posunul do strany, kde Pešek ve snaze dorážet částečně přeběhl, částečně v souboji s Ukrajincem neprokázal patřičný důraz.

Po přestávce se Češi - nejspíš rozhozeni třemi střídáními o poločase - dlouho hledali. V 64. minutě navíc mohli opět trestat Ukrajinci, avšak tentokrát jim rychlý kontr 4 na 2 nebyl k užitku a křižná přihrávka nenašla žádného ze dvou skluzujících útočících hráčů.

Největší šanci měli domácí na dlouho po pěkném centru Coufala za obranu, kdy další Teclova snaha ústila pouze v tyč - tentokrát však neměl ryzí smůlu, jako spíš si měl sám počínat lépe. V závěru už potom Šilhavého svěřenci vyvinuli alespoň částečný tlak, když například Sadílek lehce vyklepal Bojkovy rukavice. Vyrovnávací branku si však schovali až na poslední úder do míče, a byl to velmi povedený volej Matěje Vydry po sérii šťastných odrazů.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (509)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele