Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina E, 6. kolo
08.09.2021 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Gareth Bale (© AFP)

Wales nenašel recept na Estonsko, doma bere jen bod

Hodně nečekanou ztrátu si na své konto připsal Wales. Ten v domácím prostředí nenaplnil roli favorita a jen remizoval s Estonskem, které si na své konto připsalo první bod.

Domácí nezužitkovali svou převahu a museli se smířit s bezbrankovým výsledkem. V tabulce se tak pouze dotáhli na českou reprezentaci, oproti níž mají ještě jeden zápas k dobru. Suverénní Belgie má oproti oběma týmům už devítibodový náskok a míří za postupem.

Wales měl problémy už minulý týden v Bělorusku a výhru 3:2 mu svým hattrickem vystřílel Gareth Bale. Od jeho kopaček hrozilo největší nebezpečí i ve středu, podobně jako jeho spoluhráči ale měl problémy s nepřesným zakončením. Hned v první minutě střílel nepřesně Harry Wilson, mířidla neseřídil ani Bale a když už měl jeho pokus lepší parametry, zablokoval ho jeden z obránců.

A tak se nejzajímavější akce prvního poločasu narodila na opačné straně hřiště. Ve 38. minutě dostal spoustu prostoru Mattias Käit, vypálil a jeho rána orazítkovala břevno.

Oba trenéři museli už v první půli sáhnout k jednomu střídání, po návratu z kabin pak Wales soupeře zatlačil a obrovskou šanci měl Bale. V 56. minutě po hlavičce už oslavoval a radost mu zkazil gólman Hein, který vytáhl vynikající zákrok.

Bale a Hein se střetli ještě jednou a znovu se stejným výsledkem. Čtyři minuty před koncem dostal Bale šanci ještě k dorážce a selhal, jelikož nastřelil tyč.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele