Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina E, 10. kolo
16.11.2021 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Kevin De Bruyne (© AFP)

Wales urval s Belgií bod a je druhý

Velšané si doma s Belgií rozdělili body a povedlo se jim to i bez hlavní hvězdy týmu, Garetha Balea. Belgie se sice poměrně rychle dostala do vedení, když se z dorážky krásnou ranou prosadil Kevin De Bruyne, ale domácí Velšané se revanšovali vyrovnávací trefou Moorea ještě do konce poločasu.

Domácí Wales sváděl na dálku souboj o druhé místo s Českou republikou a dnes měl proti sobě náročného soupeře. Pravda, Belgičané už dávno ovládli první příčku a mohli snad být trochu bez motivace, ale pořád je to kádr poskládaný z mnoha světových hvězd. Dnes nechyběli Hazard, Witsel, De Bruyne nebo Meunier.

Šanci v základu dostal někdejší velký talent Divock Origi, který se hodně snažil napodobit schopnosti mnohem kvalitnějšího a známějšího kolegy Lukakua. A za prvních dvanáct minut se minimálně dvakrát dostal do šance tak, aby brankář Ward musel zasahovat. Jako první se ale trefil někdo jiný. Hvězdný záložník Kevin De Bruyne, který byl ve správný čas na správném místě dokázal napálit odražený míč přímo za záda brankáře Warda a Belgie slavila.

Belgičané od té doby v pohodě strážili jednogólový náskok, jenže nepočítali s dvaatřicátou minutou. Zejména jejich obrana naprosto propadla, nechala do vápna jednak projít centr ze strany a jednak vůbec nepohlídala Kieffera Moorea. Ten dělovkou napálil míč mimo dosah brankáře Koena Casteelse a srovnal.

Pár minut před koncem první půle Belgičané znovu zahrozili a tentokrát to vypadalo hodně nebezpečně. Thorgan Hazard se nenechal obrat o míč a těsně před vápnem vypálil. Brankář Danny Ward se jen ohlédl, protože zazvonila jedna z jeho tyčí!

Střelec vyrovnávací trefy, Kieffer Moore, vyzkoušel v nastavení pozornost hostující obrany a po své střele shledal, že reflexy brankáře Casteelse jsou ucházející. Belgii v podstatě o nic moc nešlo a na jejím přístupu hlavně směrem do ofenzivy se to hodně podepisovalo.

Střídající Alexis Saelemaekers se dostal ke střele po hodině hry a sledoval, jak jeho projektil míří za bránu. Pak se chvíli nehrálo, protože obránce Dedryck Boyata se srazil s protihráčem tak nešťastně, že musel být dlouho ošetřován. Celý zápas, v němž především po změně stran chyběl jakýkoli impuls, završil mladíček Něco Williams. Ten se sedm minut před koncem protáhl ke střele, jenže jeho ránu na zadní tyč brankář Casteels vytáhl senzačně mimo!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
adam77

Jasná 0. Dobrý tip

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele