Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 16. kolo
02.02.2022 00:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Edinson Cavani (© AFP)

Uruguay díky skvělé první půli rozebrala obranu Venezuely

Domácí Uruguay nedala Venezuele šanci a zejména díky skvěle sehrané první půli si tři body naprosto zasloužila. Za prvních 45 minut se totiž Uruguayci prosadili hned třikrát, takže po změně stran už hostům moc sil ani chuti na zvrat nezbývalo.

Uruguay potřebovala vyhrát, aby si udržela své postavení čtvrtého týmu tabulky, který ještě postupuje přímo. Páté Peru za ním zaostávalo jen o jediný bod, takže se hrálo o hodně. A od prvních minut bylo vidět, že Uruguayci téhle pobídce moc dobře rozumí. Už v první minutě se míč po dlouhém nákopu dostal na hranici vápna, kam si naběhl Rodrigo Bentancur, čerstvá posila Tottenhamu. A krásnou ranou do rohu nedal brankáři Farinezovi šanci - 1:0.

Obrana Venezuely pořádala často festival šancí, jak se nechat zaskočit soupeřem. O pár minut později nechala moře volného času Edinsonu Cavanimu, který jej tentokrát ještě nevyužil. Mnohem lépe si poradil mladý záložník Giorgian De Arrascaeta, k němuž doputoval míč po nahrávce od Pellistriho. De Arrasacetovi už stačilo jen doklepnout míč do sítě.

Hostující brankář Wuilker Farinez se mohl přetrhnout, aby napravoval chyby svých spoluhráčů a jeho soupeři ho neustále zaměstnávali. Jako Fede Valverde, který ho tvrdou ranou pořádně protáhl. Nebo velezkušený konkurent Valverdeho z týmu městského rivala Luis Suárez, kterému nakonec nesedla střela přesně podle představ.

V nastaveném čase první půle se asi obránci Venezuely už viděli v šatně, ale Edinson Cavani jim připomněl, že se ještě hraje. Nádhernou trefou. Počkal si na centr ze strany a švihl sebou tak, že jeho nůžky poslaly míč přesně do sítě. S tímhle nemohl Farinez dělat vůbec nic. Sudí Bruno Arleu si ještě nechal celou situaci zkontrolovat u videa, než branku definitivně uznal.

A z pohledu Venezuely mohlo být hned po změně stran ještě mnohem hůř. Po čtyřech minutách totiž obránce Nahuel Ferraresi podkopl jednoho z protihráčů ve vápně a sudí ihned pískal pokutový kop. K němu si sice stoupl kanonýr Luis Suárez, jenže rána mu vůbec nevyšla a pro brankáře Farineze nakonec neznamenala žádné nebezpečí.

Jenže to nebylo celé, protože sudí nebyl spokojen s tím, jak se před střelou pohyboval brankář a po chvíli nechal penaltu opakovat! Luis Suárez prokázal nervy ze železa, protože šel na penaltu ještě jednou a dobře udělal! Tentokrát se Farinez natahoval po míči marně.

Další gól hostí sudí Arleu neuznal, zato uznal trefu na druhé straně. V 65. minutě si Venezuela přeci jen dopřála aspoň malou satisfakci. Obrovskou minelu domácí obrany hbitě potrestal pozorný útočník Josef Martínez, který střelou uvnitř vápna nedal brankáři Rochetovi žádnou šanci na čisté konto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele