Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina D, 5. kolo
04.09.2021 20:45 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Mykola Šaparenko (© AFP)

Francie nadále tápe, nevyhrála v pátém zápase po sobě

Francie jela na letošní evropský šampionát jako jeden ze spolufavoritů, ambice ale nenaplnila a ideální to z jejího pohledu není ani na podzim. Svěřenci Didiera Deschampse ve středu doma jenom remizovali 1:1 s Bosnou a Hercegovinou, stejný výsledek se pak zrodil v jejím zápase na Ukrajině.

Francouzi stále vedou tabulku své kvalifikační skupiny o postup na mistrovství světa do Kataru. Ukrajina je o body obrala už podruhé, stejným výsledkem skončilo o první vzájemné měření sil z letošního března.

Mezi domácími tyčemi se objevil Andrij Pjatov, který po ME nakonec neukončil reprezentační kariéru a v jedenácté minutě měl první práci, to se k hlavičce dostal Paul Pogba a mířil jen do náruče připraveného brankáře. S dalším nebezpečným pokusem přispěchal Antoine Griezmann, jeho střela bez přípravy proskákala těsně vedle tyče.

Ve 35. minutě to pak jenom zašumělo v domácích ochozech. Přetažený centr poslal z první na bránu Andrij Jarmolenko a Hugo Lloris vytáhl pohotový zákrok, aby následně stejně jako všichni přítomní sledoval, jak Illja Zabarnyj z dorážky z malého vápna poslal míč nad.

Přehlídka šancí pokračovala a další spálil Anthony Martial, toho skvěle vysunul Pogba a křídelníka Manchesteru United vychytal Pjatov. A Francouze to muselo mrzet dvojnásobně, gól do šatny nejenže nedali, ale dokonce sami inkasovali. V samém závěru se do míče opřel Šaparenko a jeho výstavní rána skončila v šibenici - 1:0.

První poločas skončil gólem a skóre se měnilo i v úvodu druhého dějství, Rabiot se svou hlavičkou ještě neuspěl, ukrajinská defenzíva ale nepokryla Martiala a ten šťastně procedil balón do sítě - 1:1.

Ukrajina je remízovým králem probíhající kvalifikace a bod bere i z pátého zápasu. Mohla o něj přitom přijít, Moussa Diaby ovšem ve své tutovce selhal a trefil jenom tyč.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
Akinfeev

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele