Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina D, 8. kolo
12.10.2021 20:45 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Anel Ahmedhodžić (© AFP)

Ukrajina neudržela vedení a zkomplikovala si situaci

Jenom bod nakonec vytěžila Ukrajina ze zápasu s Bosnou a Hercegovinou. Domácí dlouho vedli a směřovali za důležitým vítězstvím, dva body jim ovšem v 77. minutě sebral Anel Ahmedhodžić.

Ukrajina sice je na druhém místě své skupiny, má ovšem odehrán jeden zápas navíc a v listopadu bude muset vyhrát v Bosně. Ta naopak bude číhat na svou šanci, podobně jako Finsko.

Domácí přitom začali dobře a už v patnácté minutě šli do vedení. Po levé straně utekl Cyhankov, v pokutovém území našel Jarmolenka a ten už měl snadnou úlohu - 1:0.

O šest minut později mohlo být na stadionu ještě veseleji, kdyby Tymčyk lépe zakončil, případně s dorážkou lépe naložil Šaparenko. Ukrajinu tento moment musel mrzet, s postupem času totiž přebíral iniciativu její soupeř a vytvářel si i šance. Ve 25. minutě nešťastně zasáhl centr Matvijenko a jeho chybu hasil na poslední chvíli Pjatov. O chvíli později prošel pas z pravé strany až ke Kolašinacovi, který si míč dlouho zpracovával a následně nadvakrát nedokázal prostřelit Pjatova. A do prvního poločasu se vešla ještě vešla situace, při níž Pjatov zneškodnil pokus Hadžiahmetoviće a Prevljak dorážel nepřesně.

Úvod druhého poločasu patřil domácím. V 51. minutě minul Tymčyk a ve stejných místech skončilo i zakončení Jaremčuka. Útočníka to nemuselo příliš mrzet, jelikož si nedokázal pohlídat ofsajdovou linii.

V 69. minutě na sebe poprvé výrazně upozornil Džeko, z dvaceti metrů vyslal povedenou ránu a Pjatov musel vytáhnout vynikající zákrok. Čisté konto přesto neudržel, v 77. minutě přenesl Sanjin Prcić hru na pravou stranu, Miroslav Stevanović přiklepl míč na Ahmedhodžiće a ten pohotovou střelou srovnal - 1:1.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele