Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina G, 4. kolo
01.09.2021 20:45 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Riste Radunović (© AFP)

Turecko ztratilo dvoubrankový náskok a s Černou Horou remizovalo 2:2

Turecko promarnilo obrovskou možnost odskočit na prvním místě tabulky skupiny G a i když zůstává nadále v čele, situaci mu to mírně zkomplikovalo. Přitom Turci vedli v prvním poločase o dva góly a ještě v nastavení drželi výhru, než vyrovnal na konečných 2:2 Risto Radunović. Pro Černou Horu je to velmi cenná remíza, která drží postupové naděje nad vodou. Svěřenci trenéra Şenola Güneşe chtěli navázat na úspěšné představení před evropským šampionátem a to se alespoň v prvních čtyřiceti minutách podařilo.

Nástup Turků byl výtečný. V 9. minutě napřáhl zpoza vápna Cenzig Ünder a Mijatović se proletěl vzduchem zbytečně. Ünder si tak přivezl z nového angažmá v Marseille vynikající formu. Pobláznění Turci pokračovali ve snažení a po čtvrthodině hry orazítkoval tyč Ayhan. Ve 25. minutě neuspěl ani Yilmaz, ale o čtyři minuty později už to bylo 2:0. Ünder dostal v náběhu výbornou přihrávku, okamžitě jí posunul před branku, kde Yusuf Yazici z prvního doteku neomylně zakončil. Turecko vlastně mohlo utkání definitivně rozhodnout a nebýt zákroku Mijatoviće, mohlo být vymalováno.

Každopádně Černohorci žili a pět minut před přestávkou vstřelili z ojedinělé šance kontaktní gól. Kosović poslal uličkou balón do prostoru, kde si ho převzal Adam Marušić a přízemní ranou snížil na 1:2.

Černá Hora byla zpátky ve hře a navíc Turecko už nebylo po změně stran tolik aktivní. Zabezpečená obrana a kontrola průběžného vedení, to byl hlavní úkol domácích ve druhém poločase. Užuž se zdálo, že Güneşův tým těsné vítězství uhájí, ale nestalo se. Po přihrávce Aktürkoğlua nedosáhl na balón Yilmaz a to byla poslední možnost Turků, než se rozběhlo dlouhé nastavení.

Rezervní rozhodčí přidal ještě sedm minut a až v úplně poslední minutě vyrovnal na 2:2 Risto Radunović, který dostal možnost rozehrání standardní situace. Vypadalo to, že Radunović bude centrovat, ale balón trefil tak dobře, že skončil nechytatelně v šibenici. Brankář Bayındır se jenom ohlédl. Turecko už nemělo žádný čas, protože sudí Bastien následně utkání ukončil. Pro Turecko byla vyrovnávací branka šokem. Kdyby totiž získalo tři body, mělo by na prvním místě už tříbodový náskok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
oli9

Snad Turci navazou na euro a začnou to srát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele