Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina C, 7. kolo
09.10.2021 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Fanoušci Švýcarska (© AFP)

Švýcarsko v pohodě porazilo oslabené Severní Irsko

Švýcaři doma splnili předzápasový plán a porazili Severní Iry, přičemž do jejich sítě se prosadili Zuber s Fassnachtem. Hosté navíc dohrávali více než hodinu bez vyloučeného Lewise.

Švýcarsko startovalo v domácím utkání se Severním Irskem z pozice favorita a chtělo do tabulky tři body. Cestu za nimi začalo plnit překvapivě brzy. Už po čtyřech minutách totiž brankář Peacock-Farrell tahal míč ze sítě! Elvediho nákop sklepl na straně Mbabu pro Steffena. Jeho ránu tečovala hostující obrana jen k nohám dobíhajícího záložníka Denise Zakarii. Ten nártem trefil míč úchvatně, takže zapadl přímo k tyči. Jenže sudí Vinčić mu udělal čáru přes rozpočet - po nápovědě od VARu totiž odpískal Mbabuovi ofsajd!

Jen o minutu později měl plné ruce práce brankář Sommer, k němuž spěchal Conor Washington. Rána to byla dobrá, ale Sommer je třída a s jeho zakončením si poradil! Hodně aktivně působil obránce Rodríguez, který jednak létal po straně od obrany po útok, ale především velmi často zaměstnával soupeře svými střeleckými pokusy.

Hodně důležitý okamžik utkání nastal ve 37. minutě, kdy už tak pasivní Irové ztratili ještě vyloučeného Jamala Lewise. Kuriózní bylo, že druhou žlutou nedostal za nějaký faul, ale za opakovaně zdlouhavé rozehrávání autu. A domácí dokázali této výhody rychle využít. Ve třetí nastavené minutě Breel Embolo pádil za obranu, vyhnul se ofsajdu a nahrál vedle sprintujícímu Stevenu Zuberovi, který si před Peacockem-Farrellem už poradil - 1:0.

Druhou branku mohl přidat Breel Embolo osobně, a to sice v 55. minutě. Prakticky sám před Peacockem-Farrellem sice dokázal ještě píchnout do míče, ale byl v tak krkolomné pozici, že si hostující brankář nakonec poradil bez potíží.

Dvacet minut před koncem utkání mnoho nechybělo, aby domácí vedli o dvě branky. Po odraženém míči se natáhl střídající Zuber a napálil ho před bránu, kde ho nepříjemně tečoval Schär. Peacock-Farrell si však bravurně poradil. Uklidňující branku mohl několikrát přidat Embolo, ale pokaždé o chlup minul. Přesně se trefil až střídající Christian Fassnacht, který běžel v útoku dvou na jednoho a nemohl se mýlit - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele