Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina C, 5. kolo
05.09.2021 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Jorginho (© AFP)

Itálie po zaváhání s Bulharskem nevyhrála ani ve Švýcarsku, zahodila penaltu

Očekávaný šlágr skupiny C žádnou změnu skóre nepřinesl. Itálie si tak po nečekané remíze s Bulharskem svou reputaci výrazně nenapravila, vytvořila ale alespoň světový rekord v počtu zápasů v řadě bez porážky, kterou prodloužila už na číslo třicet šest. Situace v tabulce se tak po tomto klání nikterak nezměnila, Švýcarsko ze druhé příčky ztrácí na tu první čtyři body.

Je ovšem potřeba říci, že domácí mají odehráno hned o dvě utkání méně, a stále tak mohou reálně usilovat o přímý postup na světový šampionát. Především pak mohou využít zaváhání úřadujícího evropského šampiona s Bulhary, které zaznamenal před pár dny. Finální výsledek vlastně není pro Nati nikterak špatným vyústěním, i když i nadále je potřeba manko dohánět.

Suverénním způsobem prošli Italové nedávným EURO 2020 až k celkovému triumfu, jenže zářijové období kvalifikace na turnaj do Kataru nemůžou hodnotit zatím nijak pozitivně. Jen málokterý fanoušek či fotbalový expert by očekával, že po dvou zápasech uzmou na své konto pouhé dva body. Byť v Basileji mohli působit nebezpečnějším dojmem, branky se nedočkali.

Do první vážnější šance se propracovali Gli Azzurri ve 13. minutě, v šestnáctce nebezpečně operoval Immobile, protože se však nacházel v ofsajdu, nezbylo z celé akce nakonec nic. O minutu později měl Immobile nabito znovu, nicméně bránu minul. V 19. minutě se sám na brankáře řítil Berardi, jenže v zakončení trestuhodně selhal a na Sommera prostě nevyzrál.

Ve 42. minutě poprvé hrozili též Švýcaři, stoper Akanji ovšem mířil svou hlavou těsně vedle branky brankáře Donnarummy, klíčový moment každopádně přišel na řadu v 53. minutě. V tu chvíli měla Itálie největší možnost na skórování, protože bránící Rodríguez ve vlastním vápně podrazil nedovoleně Berardiho, nařízenou penaltu však zahodil laxním zakončením Jorginho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
DelPiero137

Sa mal vyhrat tento zapas, Jorghino

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele