Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina B, 1. kolo
25.03.2021 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Álvaro Morata (© AFP)

Řecko slaví nečekaný úspěch. Díky penaltě remizovalo se Španěly

Španělsko si připisuje první zaváhání v kvalifikaci, protože domácí utkání s Řeckem mu rozhodně nevyšlo podle představ. Sice díky trefě Moraty vedlo, jenže po změně stran proti němu byla odpískána a následně proměněna penalta.

Španělsko vstoupilo do domácího utkání s Řeky velmi svědomitě a aktivně. Jako první se pokusil vypálit Ferrán Torres už po sedmi minutách hry, jenže neměl úplně srovnanou mušku. Obrana Řeků naopak v prvních momentech utkání působila dojmem týmu, který má ze soupeře až přílišný respekt a snaží se jen odehrávat míče.

K jednomu takovému odraženému balonu se dostal Koke, který se díky tomu ocitl ve velmi solidní šanci, jenže pálil mimo! Taktika odkopávaných míčů se Řecku vyplácela jen chvíli. Po třiceti minutách totiž i přesto inkasovali. Koke poslal krásný pas do vápna, kam si na něj nabíhal Álvaro Morata. Zkušený kanonýr Juventusu si balon zpracoval a hbitě jej levačkou poslal pod břevno!

Řekové občas vystrčili růžky, ale byly to spíš takové nedotažené, nenápadné pokusy. Jako když pár minut před koncem Andreas Bouchalakis mohl střílet sám, jenže místo toho přihrával vpravo. Tam si naběhl Dimitris Limnios a míč si zpracoval, jenže o něj před rozhodující střelou přišel.

Oba týmy po přestávce několikrát prostřídaly své hráče a dalo by se určitě říct, že s předváděnou hrou nemohl být spokojený ani jeden lodivod. Španělsko nepředvádělo nic oslnivého a bezradně se tvářící Řecko v podstatě jen bránilo a odkopávalo míče daleko od vlastní brány v domnění, že jim to bude stačit.

A vlastně stačilo. Protože deset minut po změně stran se Iñigo Martínez ve vlastním vápně sklouzl za míčem a vzal s sebou i útočícího Georgiose Masourase. Sudí jeho spíše neobratný až nešťastný zákrok posoudil jako penaltový. Nařízeného pokutového kopu se ujal Tasos Bakasetas a dělovkou pod břevno nedal Unaiovi Simónovi v brance Španělska žádnou šanci!

A to byla pro favorita utkání pořádná komplikace. Trenér Luis Enrique poslal na trávník čerstvé síly v podobě Pedriho s Gilem, ale ani tito mladíci nedokázali zvráti nepříjemný stav utkání. Po centru Gayi sice měl možnost vypálit Mikel Oyarzabal, který si před bránou soupeře zpravidla ví rady, jenže scházel mu krok! Ke konci utkání se ke střele dvakrát po sobě odhodlal Marcos Llorente, ale ani on neměl dnes štěstí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
veikko

3:0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele