Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 2. kolo
27.03.2021 20:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Další nezdar Slovenska, doma neporazilo ani ostrovního trpaslíka z Malty

Pořádné komplikace hned na úvod kvalifikačního cyklu pro světový šampionát v roce 2022 musejí řešit na Slovensku. To ze dvou utkání získalo pouhé dva body, a to přitom nastoupilo dosud proti zřejmě dvěma největším outsiderům skupiny. Po remíze na půdě Kypru neskolilo navzdory očekávání ani Maltu, která v Trnavě dokonce vedla po první půli hned o dva góly.

Co je možná pro domácí ještě horší zprávou, to je skutečnost, že podzimní účastník nejhorší výkonnostní úrovně Ligy národů nebyl na hřišti o nic horším celkem, nebo alespoň o tomto tvrzení vypovídá sumář statistických čísel. Jediný level, ve kterém Slováci opravdu přece jen dominovali, to bylo držení míče. Vykázali v tomto ohledu slušné číslo šedesát čtyři procent.

Jenže se jednoznačně ukázalo, že tahle fotbalová dovednost zápasy nevyhrává. Malta vlastně plynule navázala na dobrý výkon ze druhého poločasu z minulého klání proti Rusku, znovu se jí podařilo skórovat, tentokráte dvakrát, a radovala se ve finále asi zcela zaslouženě z cenného úspěchu. V tabulce nicméně i nadále zůstává na posledním místě kvůli o něco horšímu skóre.

Start do utkání představoval pro Slovensko doslova jednu velkou katastrofu. Možná že kdyby proměnilo svou příležitost z 9. minuty, mohlo se klání upínat jiným směrem. Avšak poté, co Škriniar hlavičkoval pravděpodobně směrem do brány, se jeho střelu snažil tečovat ještě jeho spoluhráč Ďuriš, jemuž se ovšem počínání nevyvedlo a zakončení nasměroval jen nad bránu.

Pak během pár okamžiků úřadovala pouze Malta. Nejprve v 16. minutě zapracoval na pravé straně velmi dobře Joseph Mbong, poslal přihrávku za vápno, kde dostal až příliš prostoru Gambin, a levačkou vypálil ukázkově ke vzdálenější tyčce. A o tři minuty později skóroval i Satariano, jenž nikým nehlídaný hlavou pohotově zužitkoval centr zleva od Camenzuliho.

Z téhle rány se mohli domácí oklepat ve 27. minutě, a to zásluhou Ďuriše, ten však své sólo nedokončil povedenou střelou a míč obloučkem namířil jen do zámezí. Hosté působili obecně kompaktním dojmem, ale jak moc dobře se jim vyvedl vstup do prvního dějství, tak špatně započali to druhé. A náhle se Slováci dočkali během chvilky alespoň kýženého vyrovnání.

Ve 49. minutě Škriniar sklepl balón pro Strelce, který byl na hřišti po svém střídání několik desítek sekund, a z blízkosti rozvlnil síť. A v 53. minutě zacílil sám Škriniar po rohovém kopu Maka a následném prodloužení centru Gregušem. Další branku však Sokoli nepřidali, nejblíže k ní měl asi v 60. minutě Boženík a jeho pokus zastavil až na poslední chvíli bránící Teuma.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Modroočko

Dúbravka - Koscelník, Škriniar, Valjent, Hancko - Hrošovský - Suslov, Greguš, Mak - Boženík, Strelec.

Nech je sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

Dúbravka-Šatka,Škriniar,Valjent,Hancko-Haraslín,Hromada,Hrošovský,Kucka-Schranz,Strelec

Reagovat
Noustress

Dúbravka- Koscelník, Škriniar, Vajlent, Hancko - Hrošovský, Kucka, Bero - Haraslín, Boženík, Schranz

Reagovat
Akinfeev

2:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mak teda v základe byť nemusel. Čo je vlastne s Haraslínom? Už druhý zápas nie je ani na lavičke a nezachytil som, že by bol zranený...

No a na Suslova sa teším. Ukáž sa chlapče!

Reagovat
smazaný uživatel

cital som, ze ma hematom v stehennom svale

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, videl som to teraz v správach. Škoda no, Makovi neverím, je hrozne z formy.

Reagovat
smazaný uživatel

Njn tak Hara je zranený, vravel to Tarkovič. Škoda, na LW je podľa mňa našou prvou voľbou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co frajere... předevčírem ses tu posmíval jak nás Belgie výpráská a jak si povodíte Rusáky a teď horkotěžko zachraňujete remízku na Maltě.

Reagovat
smazaný uživatel

S Rusmi sme ešte nehrali jantare. My vždy hráme lepšie proti silným súperom než proti futbalovým trpaslíkom.

Reagovat
Liquid

jenže vy jste ten trpaslík, Ben Chaim chce mít po liberecké zahrádce i slovenskou

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, ale jak se vyjádřiš k těm tvým posměškům že nás Belgie roznese na kopytech? Klasicky mlžení... prostě si jen provokativní čuráček co zalez a schovává se než bude zase moc vylist a provokovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sa nemám prečo skrývať ty honibrk. Ja mám na rozdiel od teba svedomie čisté a drncovi ako si ty ja nemusím nič vysvetľovať. Fandím slovenskej repre od jej samotného vzniku a zdieľal som s ňou dobré aj zlé epochy. Na rozdiel od teba - chvíľkového fanúšika úspechu ja budem fandiť slovenskej reprezentácii vždy a za každých okolností.

Reagovat
smazaný uživatel

Narozdíl od tebe ty špíno, neprovokuju a neurážím ostatní reprezentace když se tě mojí nedaří

Reagovat
smazaný uživatel

Predpoveď prehry 1:3 s prvým tímom rankingu FIFA s dodatkom, že Belgicka vás vráti na zem, lebo vám v poslednej dobe trochu narástli krídla môže ako urážanie vyhodnotiť jedine honimír ako si ty. Myslel som to dobre. Vaša reprezentácia má teraz hlavu v oblakoch a bol by pre ňu lepšie, keby vytriezvenie po menšej facke prišlo teraz pred Eurom než na samotnom šampionáte... Tomu ale niekto, kto non-stop fachčí na internetovom porne a o futbale vie kulové ako si ty nemôže svojim skromným mozočkom rozumieť.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pyču ty tlamo přestaň lhát, to nezakecáš. Před zápasem si provokoval a urážel co to šlo. Teď volíš úplně jiný slova, abys sis zachoval tvář sám před sebou. Běž si přečíst diskuzi k Česko Belgie. Mnozí si dělají prdel kam se ta krysa Wendigo poděla. Tady seš už vodepsanej ubožáku.

Reagovat
smazaný uživatel

Vodepsanej? Ty moulo krátkozraký, ja som tu na EF zažil na moju osobu iné útoky a hejtovačky než je toto. Napríklad pred, počas a po vzájomných zápasov LN a podobne. Ja tu nie som na to, aby som sa páčil niktošom ako si ty a bol tu za chrumkavého. To čo som napísal vyššie s tými predpokladanými výsledkami a tým, čo som napísal pred vašim zápasom s Belgickom je pravda, nič menej nič viac. Keďže tvrdíš niečo iné si tlčhuba, klamár a honimír k tomu

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi chudáček provokatérek, kterej je už vodepsanej. Přestaň hrát divadlo a přestaň se vyjadřovat, urážet a provokovat.

Prostě co se týká Český repre tak tak zmizíš. Když zmizíš, budeš zmizelej nebo tě zmizím já.

Reagovat
smazaný uživatel

"Prostě co se týká Český repre tak tak zmizíš." To je akou rečou a čo to znamená? Alebo si snáď proste iba retardovaný. A Pulp mi tu necituj ty klaun, tú klasiku majú právo v konverzácii citovať iba ľudia, ktorí dosiahli istú mentálnu úroveň, čo ty určite nie si

Reagovat
smazaný uživatel

Chudáčku, říkám že máš zalíst a žadonit tak maximálně o odpuštění. Kát se a doufat, že se dokážeš změnit. Můžeš si svůj spackaný život nechat ze dvou důvodů. Ten druhý je, aby sis osobně mohl říct k čemu všemu u tebe došlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten druhý je, aby sis osobně mohl říct..." Ty si sám sebe osobne hovoríš nejaké veci? Vieš ako sa hovorí tejto fáze mentálneho stavu? Pokročilá paranoidná schizofrénia. Nejdem ale viac strácať čas s leštiperom ako si ty a zapliesť sa do imbecilnej diskusnej prestrelky za ktorú by mi mohol hroziť ban. Keď sa tak stalo naposledy, moji kamaráti tu na EF boli z mojej neprítomnosti tu doslova chorí a dokonca chceli adminom doručiť akúsi petíciu za moje odbanovanie, ale som im to vyhovoril...

Reagovat
smazaný uživatel

Jen jsem si tě vyzkoušel další citací Tarantina ty blbečku tupej, když tu macháš tím jak ho nesmím citovat a jak vidno tak jsi jen pozér

Aspoň přiznáváš že jsi debíleček kterýho už museli zabanovat protože se neumí chovat. Jsem rád, že to je už všeobecně známá věc.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si teraz odcitoval jedine tak úryvok z svojho chorobopisu, ty vidlák a nie z Tarantina. Tarantinove kultové filmy sú pre veľkých a nie pre teba. Ich skryté odkazy a pointu ty nemáš šancu pochopiť. Nesnaž sa nakladať s vecami, ktoré sú mimo rozsahu tvojho chápania.

Reagovat
Degree

Prosím 0:0 a Tarkovic von

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 a nech hádam aj ide. Proti Cypru sa netrafil do zostavy a namiešal to zle.

Reagovat
Degree

Ona ta zostava nebola zlá proti Cypru len mi to príde ze nevedia co maju hrat.Kucka a Rusnak absolutne zabitý systémom plus Hubocan

Reagovat
Liquid

zatím paráda ne ?

Reagovat
Degree

Absolutna spokojnost x som trafil este nech k.o.k.o.t.a vyhodia a moze sa toto stasne rano skončiť spokojným vecerom

Reagovat
giannicheda

Reagovat
fabec1222

Trochu se ti to komplikuje

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím to hrajete zkušeně na Csaplára.

Reagovat
fabec1222

Reagovat
valloire

Reagovat
Ranoth

demisia spolocne s Matovicom

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
kilobyte

Proč takový výsměch? Slovensko dokázalo stáhnout dva góly proti týmu, který z posledních 8 zápasů prohrál jen jeden. Vidím to jako zisk důležitého bodu v boji o páté místo.

Reagovat
Losinho

Směje se Maltě.

Reagovat
REPLIKATOR

zbytečná ztráta pro ně

Reagovat
Losinho

Reagovat
giannicheda

Slováci dobří trosečníci. Co nám poví trotl Wendigo ?? Asi pul roku zpet tu pouštěl lejna jak je Slovensko top :D :D top mezi ostrovnimi státy a to jeste v druhé divizi

Reagovat
smazaný uživatel

Naše repre je treba rozpustiť, nemusíme mať tím v športe, kde robí len hanbu. Na druhej strane hrá aj Andora, Luxembursko, tak ibaže tam budeme hrať dramatické zápasy. Strašné!!!

Reagovat
smazaný uživatel

este ten trotel sa bude vyhovarat, ze chyba 9 hracov proti Malte normalne mi je zle aj z Kovacika, ktory ma snad na tomto este vacsiu zasluhu lebo ked konecne vyhodil Hapala tak zobral 100x horsieho trenera nez je on.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele