Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina C, 6. kolo
08.09.2021 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Windsor Park (© AFP)

Švýcarsko podruhé v řadě remizovalo bez branek, tentokráte na půdě Severního Irska

Švýcarsko v souboji se Severním Irskem prožívalo jakési deja vu, akorát v opačném gardu. Před pár dny v utkání s Itálii čelilo penaltě, jenže soupeř ji neproměnil, a konala se nakonec bezbranková remíza. Tentokráte to byli hosté, kdo měl k dispozici pokutový kop, jenže ani oni nebyli úspěšní, a tak v Belfastu rovněž urvali jen bod za konečnou bezgólovou plichtu.

Aby mohli Švýcaři držet kontakt s průběžným prvním místem, museli na půdě Severního Irska vyhrát. Jenže za celých devadesát minut nedokázali proměnit ani jednu ze svých šancí. A protože Italové v souběžně hraném klání neměli výraznější potíže skolit Litvu, ztrácejí svěřenci kouče Murata Yakina na vedoucí pozici už šest bodů. Mají ale dva zápasy k dobru.

Norn Iron se díky tomuto výsledku šoupli v tabulce o jednu příčku dopředu, oproti Bulharsku mají zkrátka lepší skóre. I tým trenéra Iana Baraclougha může usilovat o postup na světový šampionát, je ovšem třeba připomenout, že reálnější možností je spíše možné play-off. V 9. minutě jako první zahrozil Lavery z rychlého brejku, následně ale pálil mimo hostující bránu.

Druhý důležitý moment duelu přišel na řadu ve 33. minutě. Zakaria posílal zpoza vápna centr do nebezpečného území, a než se míč snesl k zemi, srazil tam bránící Smith soka Vargase, čili sudí Lechner ukázal na bílý puntík. Na něj si balón postavil Seferovic, ovšem levačkou zacílil opravdu dost mizerně, a tak jeho střelu, mířící jen doprostřed, lapil gólman Peacock-Farrell.

Autor: Patrik Sandev / bbc.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele