Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 9. kolo
11.11.2021 18:00 CET
6 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost ruských reprezentantů (© AFP)

Rusko se doma s Kyprem nemazalo, zasadilo mu šest branek

V Petrohradu se žádné překvapení nekonalo. Rusko v předposledním střetnutí kvalifikačního cyklu o postup na MS v Kataru 2022 v rámci skupiny H bez větších obtíží skolilo Kypr a upevnilo si před závěrečným kolem první místo v tabulce. Pokud by navíc Chorvatsko večer senzačně zaváhalo na Maltě, mohlo by se zaradovat z přímého postupu na finálový turnaj.

Lepší vstup do tohoto duelu si nemohli Rusové vlastně ani přát. Už ve 4. minutě se jim poprvé podařilo přelstít obranu soupeře a ujmout se vedení. Aleksej Mirančuk na pravé straně u vápna ťuknul míč na Sutormina, ten následně okamžitě přihrál na zadní tyč, odkud Smolov z voleje napálil bránícího Kara, avšak bleskově pak vybídl Jerochina, jenž z blízkosti cílil do prázdné brány.

Na nějakou dobu se poté domácí odmlčeli, v první půli se zkrátka k navýšení náskoku nepropracovali. Asi nejblíže tomuto počinu byl ve 44. minutě Mostovoj, ovšem jeho pokus stačil zastavit brankář Demetriou. Každopádně ve druhém dějství se Sborná nadechla k vážně parádnímu, dominantnímu výkonu. A její protivník nakonec inkasoval dohromady pět gólů.

V 55. minutě se o v pořadí druhý ruský přesný zásah postaral Smolov. Obránce Laifis si ve středu pole počínal hodně nešikovně vůči útočícímu Alekseji Mirančukovi, ten se tak řítil vlastně sám na Demetrioua, nepočínal si však sobecky a ještě podnítil lépe postaveného spoluhráče, který si účelnou kličkou položil na zem kyperského muže v rukavicích a pohotově skóroval.

Pouze o pár chvil později se měnil průběžný stav potřetí. Asistenci na konto zaznamenal Golovin, nicméně daleko větší pozornost rozhodně upoutal jeho adresát Mostovoj, který se zbavil Soterioua, elegantně také Kara a sólo završil jednoduchým zakončením k tyčce. Rusko nepolevovalo ani v dalších pasážích hry. A v žádném případě Kypr nešetřilo.

V 62. minutě Demetriou lovil balón ze své sítě počtvrté. Jerochinovu střelu z vyložené pozice zastavil v cestě za brankovou čáru stoper Soteriou, jenomže meruna se vyhoupla do vzduchu, narazila do břevna a vrátila se zpět do hřiště, na dorážku přitom číhal Sutormin, jenž hlavou zamířil tam, kam potřeboval. V 81. a 87. minutě hosté skousávali ještě dvě obdržené branky.

Karo si opětovně nepočínal při defenzivních činnostech vyloženě nejpovedeněji, míče se tedy chopil Ionov, který jej poposunul na hranici šestnáctky, Zabolotnyj si ho pak narovnal na pravačku, udělal pár kroků směrem vpřed a poslal střelu do spodního rohu brány. Definitivní ránu zasadilo Rusko zásluhou Jerochina, kterého jemným obloučkem uvolnil Zabolotnyj.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele