Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 2. kolo
28.03.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Arena Națională (Bukurešť) (© AFP)

Německo naráželo na brankáře Nitu, přesto si z Rumunska odvezlo vítězství

Německo, které nakonec mohlo nastoupit i s Leonem Goretzkou a Leroyem Saném, jež před tímto zápasem trápily jisté zdravotní potáže, vyhrálo i ve svém druhém kvalifikačním duelu a po skalpu Rumunska si upevnilo své vedení v tabulce. O jediný přesný zásah se postaral zkraje prvního poločasu Serge Gnabry, domácí pak na inkasování žádnou odpověď nenašli.

Už v úvodním střetnutí o postup na světový šampionát se Němcům náramně zdařil samotný začátek utkání. Island setnuli po úvodních sedmi minutách dvěma góly a o něco podobného se pokoušeli i nyní. V 5. minutě ještě neuspěl Can, jehož pokus směřoval pouze do zámezí, v 9. minutě se objevil ve velké příležitosti Havertz, z blízkosti však brankáře Nitu nepřelstil.

V pořadí třetí slušnější šance hostů už ovšem znamenala kýžené třepotání se sítě. Havertz, pohybující se na hraně ofsajdu, unikl na pravé straně, v šestnáctce předal míč na ze druhé vlny sbíhajícího si Gnabryho, jenž z vyložené pozice snadno zacílil. O pár chvil později mohlo Německo náskok ještě navýšit, jenže Kimmichova střela skončila po zásahu Nity na břevně.

K dorážce se přitom následně propracoval ještě Gnabry, i v tomto případě ovšem Nita zdárně zakročil a tuhle možnost zlikvidoval. Rumunsko, které se muselo nově obejít bez zraněného Florinela Comana, na svého soupeře těžko hledalo recept, situace se přitom pro ně nepohnula směrem k lepšímu ani po přestávce, v níž byl tým kouče Joachima Löwa stále nebezpečnější.

V 50. minutě se v pokutovém území zjevil v parádní příležitosti Goretzka, jeho zakončení ale polapil i nadále ve velké pohotovosti chytající Nita, v 54. minutě napřáhl svou pravou nohou z dálky Ginter, nicméně balón doputoval pouze vedle brány. Poté se osmělili snad poprvé zásadněji i svěřenci trenéra Mirela Radoie, každopádně Tanase pálil levačkou jen nad břevno.

Jinak však Německo na hřišti dominovalo pořád, akorát zkrátka k žádné další změně skóre nedošlo. V 58. minutě se znovu zapotil Nita, který merunu po Gnabryho počínání vytěsnil kolem své tyče za brankovou čáru, v 80. minutě se na listinu střelců nezapsal ani Werner, jenž též nevyzrál na Nitu. V závěru mohli přece Rumuni srovnat, jenže Stanciu se přesně netrefil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele