Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina A, 4. kolo
01.09.2021 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Portugalci v závěru otočili a proti Irům vybojovali tři body

Díky mocnému závěru se povedlo Portugalsku nejen udržet neporazitelnost, ale dokonce proti Irům získat tři body. Po Ronaldově neproměněné penaltě otevřel skóre Egan, v závěru ale nová posila Manchesteru United dvěma góly otočila na 2:1.

Trenér Santos vsadil na tradiční rozestavení 4-3-3, přičemž před Patríciem naskočili Cancelo, Pepe, Dias a Guerreiro. Středovou trojici utvořili Fernandes, Palhinha a Bernardo, v útoku se představili Ronaldo, Jota a Rafa Silva. Irové rovněž naskočili podle svých zvyků, a to se třemi stopery. Těmi byli Duffy, O’Shea a Egan, jimž kryl záda Bazunu. Na krajích operovali Coleman a Doherty, ve středu pole pak Hendrick, Cullen a McGrath. Útočná dvojice působila ve složení Connolly, Idah.

První velké vzrušení nastalo po deseti minutách. To šel v pokutovém území do skluzu na Fernandese hodně nešetrně Hendrick, za což byl nařízen pokutový kop. Ten potvrdil po dlouhém zkoumání i VAR a míč si tak postavil Cristiano Ronaldo. Jeho exekuce ovšem nebyla z těch nejzdařilejších, a tak se gólman Bazunu dokázal vyšvihnout.

Ještě větší problém pro muže z Iberského poloostrova nastal na začátku nastavení první půle. To si na McGrathův rohový kop naskočil John Egan, jehož hlavička na zadní tyč skončila mimo dosah Patrícia. Domácí mohli bezprostředně poté srovnat, jenže Bazunu ukázal své schopnosti znovu, tentokráte proti Fernandesově pokusu.

Ve druhém poločase měli Portugalci výrazně více ze hry, už to ale vypadalo, že se ostrované budou radovat ze zisku tří bodů. V devětaosmdesáté minutě ovšem od brankové čáry odcentroval Guedes na hlavu Cristiana Ronalda, od níž balón putoval za záda marně se natahujícího brankáře.

A v šesté minutě nastavení Irové opět ve vzduchu selhali, což se jim krutě vymstilo. Odražený míč vrátil z pravé strany do vápna João Mário, na malém vápně přitom zavíral celou situaci kdo jiný než Cristiano Ronaldo, který i tentokráte uspěl a rozvlnil síť.

Portugalsko tak ve skupině A drží s deseti body první místo, byť se na něj může dotáhnout Srbsko se zápasem k dobru. Překvapivě vysoko je se šesti body ze tří utkání Lucembursko, naopak Irsko na svůj první zisk stále čeká stejně jako Ázerbájdžán.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
pantondavo

Buh z Madeiry

Reagovat
Rezan

Když bude furt takhle střílet, tak ho Neymar ani Lukaku nedaj, možná nějakej Íránec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele