Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina I, 4. kolo
02.09.2021 20:45 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Robert Lewandowski a Grzegorz Krychowiak (© AFP)

Poláci díky efektivitě jednoznačně porazili Albánii

Pohled do statistik naznačuje, že šlo o vyrovnané utkání, výsledek je ovšem naprosto odlišný. Poláci v duelu dvou aspirantů na baráž zdolali Albánii 4:1, když na Lewandowského gól sice odpověděl Cikalleši, avšak zásahy Buksy, Krychowiaka a Linettyho.

Poláci vsadili na rozestavení se dvěma útočníky a čtyřmi obránci. Před Szczesnym naskočili Bereszynski, Glik, Bednarek a Rybus, uprostřed pole operovali Krychowiak s Moderem. Podporu z křídel měli obstarávat Frankowski a Jozwiak, střílení gólů zase Lewandowski a Buksa.

Albánci vyrukovali na soupeře se třemi stopery ve složení Ismajli, Djimsiti a Kumbulla, jimž kryl záda Berisha. Na krajích působili Hysaj a Traši, ve středu hřiště zase Bare a Gjasula. Cikallešimu na hrotu měli za úkol pomáhat Abraši a Manaj.

Polsko se hned z první zajímavější příležitosti dočkalo gólu. Centr z přímého kopu byl hodně přetažený, nicméně Glik jej vracel zpět do nebezpečného prostoru, kde číhal ostřílený Robert Lewandowski a jeho hlavička skončila mezi třemi tyčemi.

Na vyrovnání se ovšem nečekalo dlouho. V pětadvacáté minutě Gjasula výborným dlouhým balónem našel za obranou Sokola Cikallešiho, který si míč jedním dotykem posunul a druhým jej ze vzduchu napálil za záda bezmocného gólmana. A vzápětí nebylo daleko od obratu, Szczesny musel svůj um ukázat proti Manajově ráně z voleje.

Nakonec to ale byli Poláci, kdo se před přestávkou dostal do vedení, přestože měli ze hry určitě méně. Frankowski odcentroval do pokutového území, kde již číhal Adam Buksa. Jeho hlavička se od tyče odrazila přesně tak, jak bylo potřeba, a skončila za brankářem.

A deset minut po návratu ze šaten přišla pro Albánce další rána. Po pravé straně předvedl výtečný průnik Lewandowski, který na malém vápně udělal kličku brankáři a připravil tutovou pozici pro Grzegorcze Krychowiaka. Ten už jednoduše doklepnul míč do odkryté klece a běžel slavit.

Po sedmdesáti minutách hry nechybělo mnoho od kontaktního gólu, Cikallešiho rybičce však chybělo pár centimetrů, aby skončila mezi třemi tyčemi. Vzápětí měl branku na kopačce i Roši, po centru z levé strany ale promáchnul a Szczesného vůbec neohrozil.

Namísto toho v závěru utkání ještě jednou rozradostnili své příznivce domácí. Na pravé straně si s obránci pohrál Swiderski, který přihrál na střed Karolu Linettymu. Ten se s ničím nemazal a výstavní ranou o břevno upravil na konečných 4:1.

V tabulce tak Poláci poskočili o dvě příčky, vedle Albánie překonali i Maďarsko, se kterým mají shodný počet sedmi bodů. Anglie už je o dalších pět vepředu, naopak Andorra se San Marinem výrazně ztrácí.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele