Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 6. kolo
06.09.2021 03:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Christian Cueva (© AFP)

Peru v zápase bohatém na fauly přetlačilo Venezuelu

Souboj dvou posledních týmů v tabulce vyzněl nakonec lépe pro domácí Peru. To se tím pádem posunulo v tabulce na 7. místo a na postupové příčky ztrácí pouze 2 body. Venezuela naopak zůstává beznadějně poslední a případný postup se jí mílovými kroky vzdaluje.

Zápas nezačal pro diváky nijak zvlášť atraktivně a až do 20. minuty byla k vidění pouze přehlídka faulů a snaha neudělat chybu. Ve zmíněné 20. minutě ale poprvé zahrozili domácí díky Lapadulovi, který se ve vápně dostal k odraženému míči, ale bohužel jej napálil pouze do boční sítě. Ve 27. minutě zachyboval peruánský stoper Callens v rozehrávce a Venezuela vyrazila do protiútoku, který zakončovalo z velmi dobré pozice Savarino. Bohužel pro svůj tým ale trestuhodně přestřelil soupeřovu bránu. Ještě mnohem horší minelu při rozehrávce předvedl ve 35. minutě venezuelský Villanueva, který namazal na 20 metrech od brány Cuevovi, před kterým zel otevřený prostor. Nebál se ho využít pohotovou střelou a nedal gólmanu Faríñezovi šanci - 1:0. Zápas byl nadále plný faulů a doplatili na to hosté z Venezuely. Ve 38. minutě totiž trefil v souboji Cuevu kapitán Rincón a po druhé žluté kartě musel hřiště opustit.

Byla to však oslabená Venezuela, která zaznamenala první šanci druhého poločasu. V 54. minutě posunul rychlý Soteldo míč na hranici pokutového území Josému Martínezovi, jehož bombu však bravurně zlikvidoval gólman Gallese. V 63. minutě se stala kuriózní situace, kdy se od Raziela Garcíi odrazil míč za obranu Venezuely, který doputoval k Lapadulovi do jasného ofsajdu. Peruánský útočník se však míči vehementně vyhýbal a přepustil míč Gonzálezovi, který jej dopravil do brány. Sudí však správně branku neuznal kvůli ofsajdu Lapaduly, který i přes snahu se míči vyhnout hru ovlivnil. Zápas nadále nebyl nijak bohatý na gólové příležitosti, v 86. minutě však získala Venezuela roh, po kterém hlavičkoval stoper Chancellor, ani on však nedokázal vyrovnat a Peru si tak dokráčelo k velmi důležité výhře.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele