Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 13. kolo
12.11.2021 00:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Chile (© AFP)

Nešťastný vlastní gól srazil šance Paraguaye na postup blízko k nule

S pořádnou dávkou štěstí se Chilanům podařilo přetlačit Paraguay, čímž jí nejspíš definitivně uzavřeli cestu na mistrovství světa. Naopak díky vítězství se dostali Chilané na průběžné 4. místo a naladili se tak správně na veledůležitý zápas s Ekvádorem.

O něco lépe začali Paraguayci, ale první šanci zaznamenalo Chile. Ve 4. minutě se k hlavičce ve vápně dostal Sánchez, moc se mu však nepovedla a letěla jen nad bránu. O chvíli později mohla Paraguay skórovat z nenápadné situace. Matías Rojas poslal centr z levé strany hřiště, ten přeletěl gólmana Brava a orazítkoval z vnitřní strany vzdálenější tyč. Z nepovedeného centru tak mohl být nádherný gól.

Zápas byl podle předpokladů spíše bojovný a šancí bylo v prvním poločase pomálu. Hezkou individuální akci předvedl ve 32. minutě paraguayský Miguel Almirón, jeho střela po několika kličkách však zamířila jen doprostřed brány. O tři minuty později potvrdil David Martínez, že má opravdu parádní techniku střely a protáhl Claudia Brava povedenou bombou z dobrých 35 metrů.

Chile nemělo v prvním poločase prakticky jedinou šanci a když už se do ní málem dostalo, uskočil Benu Breretonovi balón a při snaze jej získat zpět dostal jen žlutou kartu za hrubý faul, kdy Gustavu Gómezovi málem zlomil nohu kopem do holeně. Od červené karty jej zachránilo jen to, že evidentně faulovat nechtěl.

Ve druhém poločase Chilané konečně zabrali a Arturo Vidal zaznamenal první střelu na bránu Paraguaye, když protáhl Silvu střelou ze 30 metrů. Z následného rohu se s obrovským štěstím dostalo Chile do vedení. Sánchezův centr totiž propadl přes první tyč až k překvapenému gólmanu Silvovi, který si jej nohou srazil do brány. Někdy se i bez jediné gólové šance dá vstřelit gól.

Paraguayci po velmi nešťastném gólu znervózněli a jejich do té doby sympatická hra se radikálně změnila. Například Miguel Almirón měl v 72. minutě vidět červenou kartu za loket v obličeji Artura Vidala. Rozhodčí jej však ocenil jen žlutým napomenutím. V 75. minutě se musel pořádně protáhnout jinak nepříliš zaměstnaný gólman Paraguaye Silva kvůli střele Vidala.

Rozhodnout mohl z protiútoku Alexis Sánchez, Breretonův centr však hlavou poslal jen doprostřed brány. Na druhé straně tak mohl srovnat Óscar Romero, který se na hranici vápna dostal k odraženému míči, napálil jej však pouze těsně vedle tyče. Chile tak sice nebylo herně lepším týmem, dokázalo však zápas ovládnout.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele