Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina G, 2. kolo
27.03.2021 18:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Ozan Tufan (© AFP)

Turci se znovu rozstříleli, tentokrát dali tři branky Norům

Gólová a především bodová produkce Turecka pokračovala i ve druhém kvalifikačním zápase. Výběr z pomezí Evropy a Asie si po Nizozemsku poradil také s Norskem. V utkání, které se kvůli koronavirovým opatřením hrálo ve španělské Málaze, zazářil zejména dvougólový Ozan Tufan.

Turecký gólostroj začal ve slunné Andalusii úřadovat již ve čtvrté minutě. Yazıcı unikl norské obraně po levé straně, odkud poslal míč do pokutového území, kde si kulatý nesmysl našel Tufana, jenž přesnou střelou k tyči překonal brankáře Jarsteina poprvé. O jedenáct minut později se výběr ze Skandinávie na chvíli radoval z vyrovnání, avšak Sørloth se po přihrávce od Hålanda nacházel v ofsajdu a sudí jeho zásah správně neuznali.

Ve 26. minutě byl Sørloth opět blízko brance, avšak tentokrát jeho ránu nezastavil zdvižený praporek pomezního sudího, nýbrž branková konstrukce. Naopak za další dvě minuty si na druhé straně připsal Yazıcı druhou asistenci v zápase. Útočník francouzského Lille vyhledal od rohového praporku hlavu Söyüncüho, na jehož hlavičku Jarstein zase nedosáhl - 0:2.

Norům nebylo přáno ani ve 36. minutě. Meling na levé straně vysunul Elyounoussiho, který se prodral na střed hřiště, odkud však těsně minul svatyni soupeře. Nadále ale hrozili také Turci. Těsně před přestávkou se za defenzivní linií Norska opět objevil Yazıcı, jenže při zakončení ke své smůle trefil už ležícího a dezorientovaného Ajera, od něhož se balón odrazil do zámezí.

Čtrnáct minut po změně stran už ale hosté odskočili na rozdíl tří branek. Çalhanoğlu předal mč Tufanovi, který se nerozpakoval a zkusil štěstí z dálky. Středopolař Fenerbahçe se trefil náramně k tyči a Jarstein musel balón lovit potřetí ze sítě.

Norsku se nedařilo. Jeho hráči pálili většinou nepřesně, a když už trefili bránu a překonali gólmana Çakıra, překonal jim radost rozhodčí. V 63. minutě se domácí znovu nemohli radovat z gólu kvůli ofsajdu. Sørloth s Hålandem si tentokrát prohodili role a byl to tedy druhý jmenovaný, kdo se provinil proti pravidlům. Dvě minuty nato se již Håland pohyboval ve správném prostoru, jenže jeho nebezpečné zakončení zablokoval důležitým zákrokem Söyüncü.

Až v 78. minutě musel Çakır zasahovat, když vyrazil pokus Ödegaarda. Z následného rohového kopu hlavičkoval nebezpečně, leč nepřesně Sørloth. Nešťastný zápas pro Nory podtrhl o minutu později Thorstvedt, jenž surově dohrál Erkina a po zásluze se po udělení červené karty pakoval předčasně ze hřiště.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hiko

2:1

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele