Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina G, 4. kolo
01.09.2021 20:45 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Trefa Haalanda na vítězství Norska nestačila. Nizozemci získali bod

Remízou 1:1 skončilo utkání mezi Norskem a Nizozemskem a ve skupině G se tak nic zásadního nezměnilo. O bod vedou skupinu nadále Turci a Norsko s Nizozemskem mu jsou v patách. Na stadionu Ulleval v Oslu se už v prvním poločase trefili kanonýr Erling Håland a Davy Klaassen.

Na jedné straně Erling Håland, na té druhé Memphis Depay. Dvě útočná esa slibovala ofenzivní podívanou, ale v Oslu nakonec padly jen dvě branky. Norsko odehrálo s Nizozemskem vyrovnanou partii jak herně, tak i výsledkově. Pro domácí to ale znamená, že prodloužili čekání na vítězství proti Oranjes, které se naposledy zrodilo v roce 1992.

V prvním poločase byli Norové lepší. Možná zaostávali ve statistice držení balónu, ale směrem dopředu byli jednoznačně nebezpečnější, byť první gólovku měli na svědomí Oranjes. Už ve 4. minutě předvedli první nebezpečnou akci a po centru Depaye hlavičkoval do brankáře Hansena Gakpo. Stejný muž to posléze zkusil i střelecky a branku o kousíček minul. A ofenzivní podívaná pokračovala.

Po čtvrthodině hry se přihlásil o slovo Håland, ale kanonýra Dortmundu nadvakrát vychytal Bijlow. Norský útočník dostal prostor ještě ve 20. minutě a tentokrát už to mělo pro Oranjes fatální následky. Obrana hostí nezareagovala na Strandbergův lob a Håland střelou k tyči poslal Nory do vedení. Stačila chvilka nepozornosti a Håland udeřil. Solbakkenovi svěřenci byli při chuti a do další zajímavé šance se hnal Elyounoussi, jenomže koncovka mu vůbec nesedla.

O osm minut později se Oranjes dostali zničehonic k vyrovnání. Letní posila PSG Wijnaldum našel přízemním centrem osamoceného Davyho Klaassena a brankář Hansen byl bezmocný - 1:1. Z prvního poločasu to ještě nebylo všechno. Pár minut před přestávkou Hansen špatně zasáhl při centrovaném balónu a Gakpo už z úhlu netrefil branku. Nechybělo moc a Nizozemci otočili nepříznivý vývoj ve svůj prospěch.

I po změně stran hrozilo největší nebezpečí od Hålanda a v 64. minutě se po jeho střele zatřáslo břevno. Byla to vůbec největší šance v průběhu druhého poločasu, ve kterém už tolik brankových příležitostí nebylo. Remíza nakonec asi vyhovovala oběma celkům a na výsledku 1:1 se nic nezměnilo ani v nastavení. V jeho čtvrté minutě nepropálil Hansena s Melingem Dumfries. Konečná dělba bodů znamená, že se ve skupině G nic zásadního nezměnilo. O bod vede nadále Turecko, které ztratilo body s Černou Horou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, fifa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele