Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina G, 5. kolo
04.09.2021 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Memphis Depay (© AFP)

Nizozemsko nemělo problém s Černou Horou, znovu zářil Depay

Nizozemsko už hodilo za hlavu osmifinálový nezdar na evropském šampionátu a v sobotu si částečně usmířilo fanoušky, když doma nedalo šanci Černé Hoře. Oranjes opět táhl Memphis Depay, letní akvizice Barcelony se do listiny střelců zapsala hned dvakrát.

Depay je tažnou silou nizozemské ofenzívy a v sobotu večer se poprvé připomněl v osmnácté minutě, kdy po akci De Vrije a Berghuise pálil z první jen do míst, kde stál připravený brankář Šarkić. Ten byl bezmocný až po půlhodině hry, z levé strany centroval Gakpo a hlavou mířil do břevna Davy Klaassen.

Domácí měli velkou převahu, drželi míč a ještě v prvním poločase se dočkali zasloužené odměny. Ve 36. minutě nedokázal Lagator zareagovat na pohyb Depaye, protihráče stáhl k zemi a kopala se penalta. Exekuce se tradičně ujal sám Depay a chladnokrevně poslal míč do horního rohu - 1:0.

Černohorská obrana v prvním poločase polevila ještě jednou, těsně před odchodem do kabin přiletěl do vápna z levé strany centr a De Vrij rozvlnil jen boční síť.

Obraz hry se nezměnil ani po změně stran, jen s výjimkou 55. minuty. Hrubku vyrobil debutant Malacia a Mugoša postupoval sám na brankáře Bijlowa, ve velké šanci ovšem selhal a míč poslal na tribunu.

Domácí fanoušci si pak mohli definitivně oddechnout po hodině hry, kdy obléhání hostující svatyně zakončil přesnou střelou k tyči Depay - 2:0.

Favorit se druhou trefou uklidnil a lehce si dokráčel pro povinné tři body. Na cestě za nimi přitom dokázal ještě dvakrát upravit skóre - nejprve Berghuis parádně vysunul Wijnalduma a ten uklidil míč přesně k tyči. A v 76. minutě byl Šarkić znovu bezmocný, tentokráte na něho vyslal nechytatelný projektil Gakpo.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele