Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 7. kolo
09.10.2021 20:45 CET
0 : 4
(0:4)

Reportáž

Christian Norgaard (© AFP)

Dánsko je pořád suverénní, do přestávky stihlo deklasovat Moldavsko

Dánsko i nadále kráčí tímto kvalifikačním cyklem bez ztráty kytičky. Ba co víc, zatím neinkasovalo v sedmi duelech ve skupině F ani jednu branku. Svou dominanci nemělo problém potvrdit ani na půdě Moldavska, kde o svém drtivém vítězství rozhodlo už v prvním poločase. Zaznamenalo během něho čtyři přesné zásahy, o které se postarali čtyři různí střelci.

Už teď je jasné, že celek ze severu Evropy má minimálně jistotu baráže, prakticky je ovšem jasné, že o první příčku ho nikdo nepřipraví. Předskočit ho totiž může již jenom Skotsko, a to za předpokladu, že vyhraje třikrát v řadě. Dánové by navíc museli závěr tohoto cyklu výrazně pokazit a k něčemu takovému za jejich současného vládnutí může opravdu pouze stěží dojít.

Dohromady si zapsali hosté po tomto střetnutí už dvacet šest branek. Chvilku jim sice trvalo, než se rozehřáli do svojí optimální teploty, třeba první pokus na bránu vyslal až v 15. minutě Höjbjerg, navíc hodně nepřesný. Ve 23. minutě však moldavský brankář Avram přece poprvé kapituloval, neboť po závaru a z těžkého úhlu nakonec procedil míč za brankovou čáru Olsen.

Do té doby se domácí fakticky jenom bránili, první inkasovaná branka každopádně přece ještě více otupila jejich naděje na senzační výsledek. Nadále hladového soupeře nedokázali žádnými dostupnými prostředky adekvátně blokovat. Ve 26. minutě se pokusil navýšit dánský náskok Poulsen po přihrávce Olsena, bravurní zákrok ale vytasil Avram, jenž balón srazil do zámezí.

Dánská ofenzíva byla každopádně pořád dost těžko k zastavení a ve 32. minutě došlo logicky na další změnu skóre. Olsen pronikl do protivníkovy šestnáctky, snažil se odcentrovat, avšak ve skluzu mu bránil v podnikání Marandici. Bohužel pro moldavského beka jen rukou za cenu nařízení pokutového kopu, k němuž se postavil Kjaer, a ten cílil nekompromisně pod břevno.

Jasný outsider tohoto souboje nebyl šetřen ani v okamžicích následujících. Ve 39. minutě se Dánsko dočkalo třetího gólu v pořadí, to když centr z rohového čtvrtkruhu od Olsena propadl až na zadní tyčku, odkud umně skóroval Nörgaard. Výhru pak ještě zapečetil ve 44. minutě Maehle, jenž zamířil do prázdné brány poté, co Avram zlikvidoval velkou tutovku Poulsena.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele