Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina G, 1. kolo
24.03.2021 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Černohorci vstoupili do kvalifikace vítězně, v Lotyšsku řádil Jovetić

Blízko byli domácí Lotyši alespoň remíze, která by byla na úvod kvalifikačního cyklu úspěchem. Po brance Ikauniekse pět minut před koncem poločasu vedli, ale hned za minutu srovnal Jovetić a stejný hráč v závěru zápasu vstřelil i krásný vítězný gól.

Lotyšsko chtělo v prvním zápase proti Černé Hoře napravit nepovedené vystoupení v Lize národů a na svého soupeře si věřilo. Od začátku však byli aktivnější hosté a poprvé to dali výrazně pocítit ve 36. minutě, kdy zakončení Djurděviće zlikvidoval brankář Šteinbors. Obrovská šance zůstala nevyužita, a tak překvapivě udeřilo na druhé straně. Lehoučké přenesení balónu do vápna předvedl Kamešs a Jānis Ikaunieks bez přípravy na vzdálenější tyč poslal Lotyše do vedení.

Domácí se z něho dlouho neradovali. Hned o minutu později si zády k brance zpracoval dlouhý nákop Stevan Jovetić, udělal si prostor ke střele a na přední tyči překonal brankáře Šteinborse - 1:1. Poločasová remíza byla na obě strany přeci jenom spravedlivější.

Po změně stran byl obraz hry vyrovnaný. Lotyšsko za svým soupeřem v žádném případě nezaostávalo a naopak mu bylo důstojným a vyrovnaným soupeřem. V 69. minutě nebezpečně střílel Uldrikis, ale Mijatović nemusel zasahovat. Čas se krátil a plichta vyhovovala spíše domácím. Lotyšsko ale nadějný stav neudrželo a v 83. minutě inkasovalo opět z kopačky útočníka AS Monako Stevana Jovetiće. Ten si dobře narazil se svými spoluhráči a zpoza vápna parádní ranou pod břevno rozhodl.

Na vyrovnání měli domácí málo času a stav 2:1 pro Černohorce se už nezměnil ani během pětiminutového nastavení. Černá Hora si na úvod kvalifikace připsala důležité a hodně vydřené vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
waynemarkrooney

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele