Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina C, 4. kolo
02.09.2021 20:45 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Severní Irsko rozemlelo Litvu čtyřmi góly

Utkání mezi Litvou a severním Irskem mělo hodně jednoznačný průběh, jak už asi z výsledku vyplývá. Hostům k tak vysokému rozdílu pomohly především dvě úspěšně proměněné penalty, o něhož se postarali exekutoři Washington s McNairem.

Tak tohle bylo hodně dramatické utkání. Sice to může vypadat, že Litva dostala pořádnou nadílku, ale faktem je, že měla dost smůly. Například jednu penaltu nedala, zatímco Irsko daly obě. Do první šance se už po pěti minutách dostal Lavery, který však centr ze strany usměrnil ve vápně mimo tři tyče. O čtvrt hodiny později se Conor Washington vrátil z ofsajdu, na kraji hřiště převzal míč a nacentroval ho do vápna. Tam si jej našel nikým nehlídaný Daniel Ballard a snadno ho doklepl do sítě - 1:0.

Hosté v těchto fázích hry naprosto dominovali a jen výkon brankáře Šetkuse jim bránil ve vyšším skóre. Jako třeba po dvaceti minutách, když musel likvidovat tvrdou ránu z dílny McNaira. První půli zakončil rychlý brejk hostí do otevřené obrany Litvy, který dostal míč na kopačky Laveryho. Ten už byl sám před brankářem Šetkusem, jenže zamířil v nadějné šanci příliš vysoko!

Druhá polovina utkání byla mnohem dramatičtější. Po pouhých pěti minutách totiž McNair pálil nehlídán zpoza vápna, v němž trefil ruku jednoho z obránců. Sedmatřicetiletá Francouzka Frappartová pískla do píšťalky kvůli evidentnímu přešlapu a poslala útočníka Conora Washingtona k penaltě. Ten si vedl svědomitě a přesně, takže hosté vedli už o dvě branky.

Jenže brzy bylo vše jinak. Čtyři minuty stačily Litvě k tomu, aby Rolandas Baravykas naprosto nádhernou ranou po přiklepnutí Novikovase snížil. Za hranicí vápna to hráči s číslem 23 sedlo naprosto úchvatně - 2:1.

A po hodině hry mohlo být se Severním Irskem ještě mnohem hůř. Jednak sudí Frappartová dala střelci Washingtonovi za faul na brankáře jen žlutou kartu a následně navíc po nápovědě videa pískala penaltu. Lacikas byl ve vápně sražen a VAR na to přední dámu světového arbitrování upozornil. Jenže Novikovas svou šanci zahodil a brankář Peacock-Farrell ho vychytal!

V 67. minutě pak ostrované z tlaku vytěžili centr od Jordana Thompsona, který ve vápně poslal opět nehlídaný Shayne Lavery z blízkosti do sítě. A povedený večer Severního Irska korunoval v 81. minutě druhou úspěšnou penaltou Paddy McNair, jehož rána byla naprosto nekompromisní - 4:1 pro hosty z Británie.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Severni Irsko Tip 0:1

Reagovat
Imos

Ten základ Litvy je ale hrozně směšnej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele