Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 7. kolo
08.10.2021 20:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Severní Makedonie (© AFP)

Severní Makedonie zvítězila v Lichtenštejnsku a poskočila na druhé místo

Boj o druhou příčku se ve skupině J dramatizuje. Severní Makedonie nedovolila žádné překvapení a v Lichtenštejnsku zvítězila přesvědčivě 4:0, čímž se zároveň posunula na průběžné druhé místo tabulky. Brankáře Büchela postupně překonali Velkovski, Alioski, Nikolov a Čurlinov.

Výhra to byla zasloužená, protože Severní Makedonie byla od začátku jasně lepší. Nepotvrzuje to jen konečné skóre, ale také počet střel. Hosté vyprodukovali deset střeleckých pokusů na branku, zatímco Lichtenštejnsko ani jeden.

Makedonci byli v roli velkého favorita, zatímco od Lichtenštejnska se toho moc nečekalo. Fotbalový trpaslík získal jen jeden bod a obecně se očekává, že skončí ve skupině poslední.

První branka padla až před koncem prvního poločasu, přestože k ní byli Makedonci několikrát blízko mnohem dříve. Ve 13. minutě těsně přestřelil branku Ristovski a po půlhodině hry orazítkoval tyčku Čurlinov. Teprve ve 39. minutě hosté otevřeli střelecký účet. Lichtenštejnsku zpočátku pomohla tyčka, ale poskakující balón nikdo z domácích neodkopl, až ho dopravil do branky Darko Velikovski.

Severní Makedonie se definitivně uklidnila až po změně stran. V 63. minutě byl ve vápně faulován Ademi a sudí odpískal pokutový kop. Ezgjan Alioski ho bezpečně proměnil a Severní Makedonie vedla 2:0.

Lichtenštejnsko pak bylo nuceno riskovat a to byla voda na mlýn útokům Makedonie. Čtvrthodinu před koncem předvedl krásnou akci Boban Nikolov a přesnou střelou už zvýšil na 3:0. Ještě hezčí akci předvedl o několik minut později Darko Čurlinov, který prokličkoval domácí obranou, narazil si se spoluhráčem a výborně zakončil. Severní Makedonie splnila povinnost a i díky remíze Arménie poskočila na druhé místo, které zaručuje postup do baráže o MS 2022.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele