Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina B, 6. kolo
08.09.2021 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost španělských reprezentantů (© AFP)

Španělsko má i díky výhře v Kosovu přímý postup ve vlastních rukou

Zpátky ve svých rukou mají přímý postup na šampionátu v Kataru reprezentanti Španělska. Vedle nezdaru Švédska jim k tomu pomohl fakt, že dokázali zvítězit v Kosovu poměrem 2:0. Brankami se o to postarali Pablo Fornals a Ferrán Torres.

Domácí celek vsadil na rozestavení se čtyřmi obránci a dvěma útočníky. Před gólmanem Murićem nastoupili Hadergjonaj, Rrahmani, Fazliji a Vojvoda, v záloze pak Rašani, Lošaj, Dresević a Bytyqi. Útočné duo vytvořili Rašica s Muriqim. Španělé na soupeře vyrukovali se Simonem v bráně a obrannou čtveřicí ve složení Llorente, Martínez, Laporte a Reguilón. Středovou trojici utvořili Soler, Busquets a Koke, vepředu operovali Torres, Morata a Fornals.

První zajímavější situace přišla po čtvrthodině hry a překvapivě to bylo ze strany Kosova. Ze střední vzdálenosti vypálil levačkou Rašani, jeho pokusu přitom chyběl jenom kousek. Po půlhodině ovšem Španělé ukázali, kdo že je favoritem tohoto utkání. Morata za vápnem patičkou přiťuknul Pablu Fornalsovi, ten se s balónem otočil a levačkou na bližší tyč propálil brankáře.

Nedlouho po návratu ze šaten o sobě domácí dali znovu vědět, tentokráte nesklapla soupeřova ofsajdová past a Muriqi tak upaloval sám na Simona. V tutové příležitosti ale selhal a balón napálil jen do boční sítě.

Muži z Iberského poloostrova jinak po většinu času hru kontrolovali a i díky tomu v devadesáté minutě pojistili vedení. Mohl za to docela rychlý protiútok, v němž Merino přihrál Ferránu Torresovi. Ten za vápnem udělal kličku soupeři, navedl si balón na střed a přesnou ranou pečetil španělské vítězství.

Španělé tak po tomto úspěchu vedou skupinu B se třinácti body, se šesti mají však o dva zápasy více než nejbližší pronásledovatelé. Švédsko přitom ztrácí jen čtyři body a Řecko sedm. Kosovo s Gruzií mají odehráno pět utkání, jejich šance na postup jsou ale již minimální.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele