Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina B, 8. kolo
12.10.2021 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Willy Sagnol (© AFP)

Kosovo selhalo, podlehlo Gruzii a v tabulce spadlo na poslední místo

Zajímavou podívanou, spoustu šancí a tři branky přineslo utkání mezi Kosovem a Gruzií. Tři body nakonec trochu překvapivě berou hosté, kteří se díky tomu odlepili ode dna tabulky kvalifikační skupiny B.

Důležitou postavou hostujícího týmu byl brankář Loria a poprvé musel do akce v šesté minutě, kdy rychle vyběhl z branky a znesnadnil zakončení unikajícímu Rashicovi. Hrubku naopak vyrobil na druhé straně Murić, v 11. minutě neudržel v rukavicích míč, ten se dostal k Okriašvilimu a hosté rázem vedli - 0:1.

V 16. minutě zaspala domácí defenzíva podruhé a mohla být jen ráda, že Giorbelidze po přihrávce od Lobžanidzeho pálil těsně mimo. Hodně hektický byl závěr první půle a vše odstartovala 39. minuta, po centru z levé strany pálil z první Rashani a jeho gólovou střelu vykopl z brankové čáry Giorbelidze.

I tak se do kabin šlo za nerozhodného stavu. O chvíli později Kvaracchelia podrazil Rashicu a kopala se penalta, míč si vzal Muriqi a s velkým přehledem srovnal na 1:1.

Kosovo šlo do druhé půle s cílem výsledek otočit a mělo více ze hry, přes defenzívu svěřenců Willyho Sagnola se ovšem prosazovalo jen hodně složitě a když už se to povedlo, hlavičkoval Muriqi z ideální pozice jen do rukavic brankáře. A tak přišel trest, v 82. minutě centroval Azarov a nikým nehlídaný Davitašvili rozhodl - 1:2.

Gruzie si mohla svůj náskok pojistit v 87. minutě, Lobžanidze už zvedal ruce nad hlavu a radost mu pokazil obránce Amir Rrahmani, který zaskočil za brankáře Muriće. Vyrovnání pak v samém závěru odmítl Astrit Selmani, ten se ocitl sám před brankářem a z malého vápna zamířil nad.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele