Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina D, 8. kolo
12.10.2021 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Teemu Pukki (© AFP)

Finsko přehrálo Kazachstán a zůstává ve hře o postup

Skupina D je řádně zamotaná a svým způsobem za to může i Finsko. Seveřané vyhráli v Kazachstánu a nadále mají slušnou šanci na postup, navíc jim do karet nahrála remíza Ukrajiny s Bosnou. Obě branky úterního zápasu dal Teemu Pukki.

Finové měli po většinu zápasu převahu, dlouho ale marně hledali cestičku k domácí svatyni. Utkání se zlomilo v závěru první půle. Ve 40. minutě se do míče opřel Albin Granlund a Kazachstán ještě zachránilo břevno.

O několik minut později se skóre už měnilo, Lod poslal oblouček za obranu, domácí stopeři si s ním neporadili a toho využil Pukki, který se rychle zorientoval a otevřel skóre - 0:1. V úvodní části padla ještě jeden gól, ve třetí minutě nastavení se ovšem Pukki kvůli postavení v milimetrovém ofsajdu radoval zbytečně.

Útočník Norwiche si vše vynahradil krátce po návratu z kabin a opět se pod to výraznou měrou podepsala domácí obrana. Ta opakovaně nedokázala odkopnout míč do bezpečí, brankář Šackyj v závěru akce neudržel střelu Nissily a včas na správném místě byl dorážející Pukki - 0:2.

Pukki představoval velké nebezpečí a v 51. minutě se převtělil do role nahrávače, když přistrčil míč na Loda a ten mířil vysoko nad. Sám Pukki byl po hodině hry přesnější, hattrick mu ale včasným zákrokem nedopřál jeden z obránců.

Kazachstán si za celý duel nevypracoval ani jednu stoprocentní příležitost a nakonec mohl být rád za prohru o dvě branky. V 88. minutě odmítl pojistku Fredrik Jensen, který postupoval sám na brankáře a přestřelil.

Finové jsou v tabulce třetí a na druhou Ukrajinu ztrácejí jen bod. V listopadu mají náročný program, nejprve cestují do Bosny a kvalifikaci zakončí doma proti Francii.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Finsko tip 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele