Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina C, 4. kolo
02.09.2021 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Federico Chiesa (© AFP)

Chiesa Italům nestačil, Bulharsko veze z Florencie bod

Italové překvapivě ztratili dva body, protože v domácím prostředí stadionu Artemia Franchiho nedokázali Bulharům vstřelit víc než jednu branku. Bulharsko díky Ilievovi dokázalo to samé, takže body se nakonec dělí.

Italové stále čerstvě třímají v rukou pomyslný pás pro šampiony té nejtěžší váhy v Evropě. Navíc se trenérovi Robertovi Mancinimu do hry vrátilo několik hráčů, kterých se úspěšné Euro netýkalo. Aby těch pozitiv nebylo málo, tak Italy v domácím prostředí Florencie čekalo Bulharsko. Při vší úctě k němu, celek minimálně hratelný. A Italové začali brzy naplňovat roli favorita.

Nejprve ve 13. minutě pálil Lorenzo Insigne z levé strany vápna na bližší tyč, kterou minul jen o vlásek. Na opačné straně se šance vřítil Kiril Despodov, jenž ale nezamířil přesně mezi tři tyče. To se však o dvě minuty později povedlo jinému hráči. Byl jím odchovanec Fiorentiny Federico Chiesa. Syn slavného otce si narazil míč s Immobilem a přesnou ranou otevřel skóre.

Následovala delší neatraktivní pasáž hry, v níž mistři Evropy často zdlouhavě a pomalu měnili majitele míče a využívali při tom i brankáře Donnarummu. Až pár minut před koncem se k ráně z větší vzdálenosti odhodlal Immobile, ale neměl správně seřízená mířidla.

Jak na to, mu ukázal ve 40. minutě Atanas Ilijev, který umlčel nadšené fandy Italů na Stadio Artemio Franchi. Despodov na levém kraji pole dokázal přejít přes protihráče a ještě najít přesným pasem právě Ilieva, který už zvládl prostřelit mladého brankáře PSG.

Mladík Federico Chiesa byl také u další akce Italů, tentokrát již po změně stran. Jenže za překonaného brankáře Georgieva zaskočil jeho spoluhráč. Bulharského brankáře po hodině hry pořádně vystrašil Chiesa, jehož tvrdou ránu musel hostující brankář vyrážet na roh.

Bulharský brankář musel zaskočit také proti Cirovi Immobilemu, který vletěl do vápna. Útočník a tahoun Sarriho Lazia neskóroval jen proto, že mu Georgiev zmenšil střelecký úhel. Ke konci utkání to už byla spíš křeč v podání domácího favorita. Střela Bonucciho ani rána obránce Emersona z uctivé vzdálenosti se neujaly. Bulharsko se ještě pár minut před koncem pokusilo zahrozit, ale jeho standardní situace byla domácí skvadrou odvrácena. A když v nastavení neuspěl ani jindy skvělý Chiesa, bylo o dělbě bodů rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
To som ja

Chiesa je zviera

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele