Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 4. kolo
02.09.2021 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Island padl, Rumuny zachránili Stanciu s Manem

Island doma nenapodobil svůj předchozí úspěch a všechny tři body nechal hostům z Transylvánie. Po brankách dvou hvězd Dennise Mana a Nicolaeho Stanciua zavládl v Reykjavíku smutek, protože Island tím zůstal až na předposledním místě skupiny. Rumunsko si polepšilo a je čtvrté.

Domácí prakticky od začátku museli zastavovat nebezpečné ataky Rumunska a pomáhalo jim v tom i štěstí. Jen díky němu nebyli potrestáni v páté minutě hracího času za chybu zaskakujícího brankáře Rúnara Rúnarssona, který zbrkle vyběhl po odehrání míče do autu. Jenže hosté rozehráli velmi rychle a Ratiu zkusil trefit úplně volnou branku. Míč se ale snesl jen na horní síť.

Do práce musel i hostující brankář Florin Niță, kterého pořádně protáhla rána z kopačky Vidara Kjartanssona. Brankář Sparty se musel po míči pořádně natáhnout. Další práci měl i po půlhodině hry, kdy jej po zpětném centr hlavou vyzkoušel Birkir Bjarnason. Jenže byl moc blízko, takže ho Niță vychytal. Hned poté se na druhé straně pokusil překvapit Rúnarssona Dennis Man, ale nevyzrál na něj.

Tím skončil první poločas, který nenabídl ani jednu branku. Ten druhý v tomhle ohledu ale začal mírné zklamání vynahrazovat prakticky hned. Po dvou minutách vyzrál Nicolae Stanciu na bránícího Bjarnasona, který balon smolně tečoval na zadní tyč. Tam dobíhal ze všech nejdřív Dennis Man a pro hráče druholigové Parmy bylo zakončení už hodně snadné - 1:0.

Domácí mohli kontrovat patnáct minut před koncem, jenže Birkir Bjarnason mířil hlavou těsně vedle tyče! A tak udeřili Rumuni. V 83. minutě pečetil vítězství hostí Nicolae Stanciu osobně, když si převzal průnikovou nahrávku od Marina a se zakončením ke vzdálenější tyči už neměl potíže - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele