Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 8. kolo
11.10.2021 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Albert Gudmundsson (© AFP)

Island přejel Lichtenštejnsko a vyhrál vysoko 4:0

Island poměrně nedávno proháněl evropskou špičku, kvalifikace o postup na mistrovství světa do Kataru se mu ale nepovedla a jen malou náplast představuje výkon a výsledek proti Lichtenštejnsku. Domácí zapěli labutí píseň a vyhráli 4:0.

Islandu se boj o postup netýká a úspěch nepředstavuje ani to, že skupinu nezakončí na posledním místě. V listopadu se představí v Rumunsku a Severní Makedonii a pokusí se alespoň kosmeticky upravit špatný dojem.

Lichtenštejnsko dokázalo nedávno obrat Arménii (1:1), na tento výsledek ovšem opět nenavázalo a od Islandu schytalo další výprask. Pomohla tomu už 19. minuta, centr Thorsteinssona a gólová hlavička laxně bráněného Thórdarsona - 1:0.

Islanďané drželi míč, kontrolovali zápas a bylo jen otázkou času, kdy přidají další branky, nerozhodilo je přitom ani zranění Grétarssona. Ve 34. minutě se do historie duelu poprvé nešťastně zapsal střídající Martin Marxer, ten zahrál ve vlastním vápně rukou, inkasoval žlutou kartu a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Albert Gudmundsson - 2:0.

Obrázek hry se nezměnil ani po změně stran a v 53. minutě se blýskl brankář Benjamin Büchel, který rychle vyběhl ze svatyně a zneškodnil tutovku Vidara Kjartanssona. Lichtenštejnsko se za celý zápas zmohlo jenom na jednu nepřesnou střelu, navíc dohrávalo v oslabení - v 63. minutě poslal Martin Marxer na trávník Helgasona a po druhé žluté kartě putoval předčasně pod sprchy.

Poklidný průběh závěrečné půlhodiny ještě "narušily" další dva gólové momenty. V 78. minutě fauloval Noah Frommelt a Albert Gudmundsson nezaváhal ani v případě druhé penalty - 3:0.

Minutu před koncem pak defenzíva hostujícího týmu selhala ještě jednou. Sveinn Aron Gudjohnsen dostal pas do vápna, hlavou ho sklepl k nohám dobíhajícího Andriho Lucase Gudjohnsena a ten střelou z první stanovil konečný rezultát 4:0.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele