Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina D, 4. kolo
01.09.2021 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Edin Džeko (© AFP)

Oslabená Francie jen remizovala s Bosnou

Francie trochu zklamala, protože s Bosnou a Hercegovinou si doma rozdělila body. Postarali se o to dva velcí střelci - na Džekovu trefu reagoval Antoine Griezmann.

Francouze čekalo utkání, do něhož vstupovali jako horký favorit. A to navzdory mnoha zraněním, které tak trochu zeštíhlily možnosti trenéra Deschampse. Velký den zažil například záložník AS Řím Jordan Veretout, který si po letech konečně získal pozornost reprezentačního trenéra a díky svým klubovým výkonům si vysloužil místo v základu.

Nastoupil proti hráči, který ještě před pár týdny působil ve stejném týmu - bosenský útok opět táhl veterán Edin Džeko. Mnohem aktivnější ale byl jeho soupeř, hvězda Realu Madrid Karim Benzema. Ten se mnohokrát nabízel spoluhráčům, ale Pogba, Griezmann nebo dokonce ani Mbappé mu nedokázali naservírovat takový míč, který hrot potřebuje.

Tak si kanonýr Realu stále častěji chodil do hloubi pole pro přihrávky a často své akce rozjížděl, než aby je dotahoval do konce. Podobně to o pár minut později udělal Kylian Mbappé. Celou akci rozjel u vápna, naběhl si na bližší tyč a ranou z úhlu ji orazítkoval.

A pak nastal šok. Domácí Francie si nebezpečně zahrávala, když před vlastním vápnem několikrát ztratila míč. Ten se rychle dostal k Edinu Džekovi, jenž si balon zpracoval mezi dvěma obránci a krásnou ranou k tyči překonal pozdě se natahujícího brankáře Llorise!

Vedení ale Bosně a Hercegovině zas tak dlouho nevydrželo. Přesně tři minuty. Po rohovém kopu si na přední tyči naskočil na míč Antoine Griezmann a trochu překvapivě ho nikdo nedokázal zastavit. Sudí celou situaci ještě zkoumal na videu, ale nakonec došel k závěru, že míč skutečně přešel brankovou čáru, takže útočník Atlética Madrid může vesele slavit - 1:1.

Stejný hráč málem ještě do konce poločasu srovnal, jenže ve 45. minutě pálil po vlastní akci jen těsně vedle tyče. Druhá půle ale rozhodně nezačala tak, jak si Francie asi malovala. Po sedmi minutách totiž oceňovaný stoper Jules Koundé přišlápl u rohového praporku soupeře a sudí mu udělil žlutou kartu. Po shlédnutí videa ji ale změnil na červenou a Francii poslal do oslabení!

Francie se několikrát snažila vynutit si faul s cílem oslabit soupeře nebo aspoň vymodlit si penaltu, ale ani jedno se jí nepovedlo. Směrem dopředu to ale po oslabení nebyla žádná sláva a Bosně pomalejší tempo hry naprosto vyhovovalo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
arsavin

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele